Noutăți

ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ – pusă la îndoială de către președintele Trump. Să fie încălzirea globală doar o înșelătorie?

Despre încălzirea globală se afirmă că ar fi un fenomen ce constă în continua creștere a temperaturilor înregistrate la nivel atmosferic în apropiere de pământ sau de apa mărilor și oceanelor. S-a susținut, până acum, că aceste temperaturi au sporit într-o mare măsură, mai ales în ultimele două-trei decenii, fiind învinovățite, pentru acest lucru, industria, agricultura sau transporturile.

Studiile efectuate de către Agenția de Protecție a Mediului (Environmental Protection Agency sau E.P.A) din S.U.A. cu privire la așa zisul fenomen al încălzirii globale (și nu numai) vor fi supuse, acum, unei examinări riguroase, de către specialiștii pe care îi desemnează administrația Trump.

Actualmente, proiectele Agenției sunt suspendate, urmând ca rezultatele studiilor publicate pe pagina web a acesteia să fie analizate cu cea mai mare atenție. Analizele se vor focaliza în special pe studiile care se referă la amprenta de carbon și fenomenul de încălzire globală, aspecte pe care puțini le puneau la îndoială până acum și pe care unii dintre oamenii de știință nu îndrăzneau să le conteste, de teama marginalizării.

a

De acum înainte, încălzirea globală nu va mai fi acceptată ca un adevăr absolut, ci studiile pe această temă vor fi supuse unei analize severe, înainte de-a fi date publicității pe pagina web a Environmental Protection Agency.

Ipoteza că încălzirea globală nu este decât un fals circulă, la nivel informal, de mai multă vreme, însă această dogmă n-a mai fost pusă la îndoială până acum la un nivel atât de înalt, cel puțin în SUA. Responsabilul pe care Donald Trump l-a desemnat să administreze agenția americană de protecție a mediului susține că nu împărtășește opinia exprimată în trecut de către Trump, din care reiese că teoria încălzirii globale ar fi numai o născocire chinezească menită să diminueze producția industrială și consumul în America; totuși, el este de aceeași părere cu președintele SUA în chestiunea fragilității argumentelor pe care se întemeiază ipoteticul fenomen de modificare a climei prin creșterea progresivă a temperaturii, urmare a efectului de seră.

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursă: abcnews.go.com, www.independent.co.uk

Imagini: www.earthtimes.org, www.newyorker.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on ÎNCĂLZIREA GLOBALĂ – pusă la îndoială de către președintele Trump. Să fie încălzirea globală doar o înșelătorie?

  1. E doar o parere a mea..daca le e teama sa nu se duca gheața din Antarctica si sa arate ceea ce EI ascund de noi????!!!

  2. Heee-he-heee! Ce ma bucuuur!
    Abia astept sa zica si despre faptul ca Pamantul creste ca-i adevarat.

    Vroiam sa mai zic si despre Turcia ceva dar nu mai zic, pentru ca nu-i de bine.

  3. Phai de mineee! Cata omenire de pe lumea asta a muscat din vrajeala cu incalzirea!… Si plateste, ca proasta, taxe pe emisiile de carbon!

    Ne zicea brucan (silviu) prin anii nouazeci ca lumea este impartita in doua si anume: in smart people si stupid people. Pai… Ba stupid! Plateste ba ca proasta daca asta esti!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii