Cunoaste lumea

Noutăți

În timpul somnului, reacția creierului la sunet rămâne puternică!!!

  •  
  •  
  •  

O nouă descoperire de la Universitatea din Tel Aviv poate oferi cheia pentru o mare enigmă științifică: cum transformă creierul treaz intrarea senzorială într-o experiență conștientă?

Studiul inovator s-a bazat pe datele colectate de la electrozi implantați, în scopuri medicale, adânc în creierul uman.

Informațiile au fost utilizate pentru a examina diferențele dintre răspunsul cortexului cerebral la sunetele în somn față de starea de veghe, la o rezoluție a neuronilor unici.

Cercetătorii explică cum undele alfa-beta (10-30Hz) sunt legate de procese de atenție și așteptare care sunt controlate de feedback-ul din regiunile superioare ale creierului.

Pe măsură ce semnalele călătoresc „de jos în sus” de la organele senzoriale la regiunile superioare, are loc și o mișcare „de sus în jos”: regiunile superioare, bazându-se pe informațiile anterioare care s-au acumulat în creier, acționează ca un ghid, trimițând semnale către regiunile senzoriale despre ce input să se concentreze, care ar trebui ignorat etc.

Astfel, de exemplu, atunci când un anumit sunet este primit în ureche, regiunile superioare pot spune dacă este nou sau familiar și dacă merită atenție sau nu.

Acest tip de activitate cerebrală se manifestă prin suprimarea undelor alfa-beta și, într-adevăr, studiile anterioare au arătat un nivel ridicat al acestor unde în stări de repaus și anestezie.

Potrivit studiului actual, puterea undelor alfa-beta este principala diferență între răspunsul creierului la inputurile auditive în stările de veghe și somn.

În plus, după ce am identificat o trăsătură specifică a creierului care este diferită între stările de conștiință și inconștiență, avem acum o măsură cantitativă distinctă – prima de acest fel – pentru evaluarea gradului de conștientizare a unui individ față de sunetele primite.

Sperăm că în în viitor, cu tehnici îmbunătățite de măsurare a undelor cerebrale alfa-beta și metode de monitorizare non-invazive precum EEG, va fi posibilă evaluarea cu precizie a stării de conștiență a unei persoane în diferite situații: verificarea faptului că pacienții rămân inconștienți pe parcursul unei proceduri chirurgicale, monitorizare conștientizarea persoanelor cu demență sau stabilirea dacă un individ presupus în comă, incapabil să comunice, nu este cu adevărat conștient de mediul înconjurător.

În astfel de cazuri, nivelurile scăzute de unde alfa-beta ca răspuns la sunet ar putea sugera că o persoană considerată inconștientă poate percepe și înțelege de fapt cuvintele rostite în jurul său.

Sperăm că descoperirile noastre vor servi drept bază pentru dezvoltarea unor noi metode active de măsurare a nivelului de conștientizare al indivizilor care se presupune că se află în diferite stări de inconștiență”, spune prof. Yuval Nir de la Școala de Medicină, Școala de Neuroștiință Sagol și Departamentul de Inginerie Biomedicală.

Material furnizat de Universitatea Tel-Aviv

Foto parteneri burst shopify


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii