Noutăți

În „Orașul Luminilor” vor înflori grădinile urbane. Parisul tinde să devină o capitală (foarte) verde!

Parisul este considerat, pe bună dreptate, unul dintre cele mai frumoase orașe din lume, dar acum avem motive să credem că în următorii ani el ar putea deveni încă și mai atractiv. Despre ce este vorba? Locuitorii Parisului vor primi, la cerere, permisiunea de a planta, în mijlocul marelui oraș, pomi fructiferi, legume, plante ornamentale, pe spațiile disponibile pentru un astfel de scop.

f

Conform actului normativ prin care li s-a acordat această permisiune, „grădinarii urbani” vor avea voie să folosească doar metode naturale, ecologice, de cultivare. Deci, fără pesticide! Mai mult, municipalitatea le va furniza „kituri de plantare” tuturor grădinarilor doritori, în care vor fi incluse pământul fertil și semințele necesare, pentru a putea debuta cu succes în plăcuta îndeletnicire. Ca spații de cultivare, vor putea fi folosite până și acoperișurile clădirilor sau… pereții lor.

1

Această inițiativă face parte dintr-un proiect al conducerii municipalității pariziene de a îmbogăți orașul cu încă 100 de hectare de spațiu verde, până în anul 2020.

Ambițios proiect. Poate că ideea va fi importată și aplicată, finalmente, și în… Micul Paris!

e

2

a

b

d

c

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.boredpanda.com

Imagini: www.gizmodo.com.au, www.boredpanda.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii