Noutăți

Pădurea subacvatică din Kazahstan. Lacul unde copacii par să crească cu susul în jos

Lacul Kaindy se află în Munții Tian Shan, la o altitudine de 2.000 de metri deasupra nivelului mării și la 130 de kilometri de oraşul Almaty, Kazahstan. Lacul are 400 de metri lungime și atinge o adâncime maximă de aproximativ 30 de metri în unele locuri. Până aici nimic neobișnuit, doar că copacii care ies din apă par să crească invers, coroana acestora fiind sub apă.

Lacul cu apă dulce s-a format natural, în urma unui cutremur care a avut loc în anul 1911. Seismul a declanşat o alunecare de teren, formând un baraj natural. Ulterior, apa de ploaie a umplut întreaga vale, creând un lac impresionant în mijlocul munţilor.

În ceea ce privește fenomenul neobișnuit despre care vorbim în acest articol, relitatea este că, din cauza apei foarte reci din lac, copacii s-au pietrificat și, deși încă par vii și verzi, sunt de fapt cât se poate de morți.

Lacul este o locație populară pentru scafandri care au posibilitatea de a vedea un peisaj subacvatic uimitor, desprins parcă dintr-o altă lume, unde adâncurile abundă de vegetație. Lacul este, de asemenea, cunoscut pentru culorile sale vibrante, de la turcoaz la verde smarald – în funcție de lumină și anotimp.

sursa: https://www.amusingplanet.com/2012/07/sunken-forest-of-lake-kaindy.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii