Cunoaste lumea

Noutăți

În India se află un stâlp enigmatic din fier, ce nu ruginește. Legendele locului spun că a fost realizat cu 4000 de ani în urmă, de către… extratereștri. Oare așa să fie?

  •  
  •  
  •  

Enigmaticul și străvechiul stâlp din fier care nu ruginește se află în Delhi (India), în curtea unui lăcaș de cult și are o înălțime de 7,2 metri, de la sol și până în vârf. Porțiunea îngropată măsoară 1,1 metri. Diametrul din partea inferioară a stâlpului este de 42 cm iar în partea de sus este de 30 cm. Se estimează că greutatea sa e de peste șase tone. În popor se spunea că, pentru a atrage norocul, trebuie să stai cu spatele la stâlp și, aflat în această poziție, să îl cuprinzi cu brațele astfel încât mâinile să se atingă. Această superstiție a dus, cu timpul, la tocirea și decolorarea porțiunii inferioare a stâlpului, astfel că autoritățile au fost nevoite, mai nou, să ridice un gard împrejurul său.

s-6

Faptul că, deși confecționat din fier, stâlpul nu este atacat de rugină a iscat tot felul de presupuneri. Rezistența la coroziune a columnei metalice este cu atât mai uimitoare cu cât clima zonei în care se află este foarte umedă. Multă vreme monumentul a fost numit „Stâlpul lui Ashoka”. Ashoka a fost un mare împărat, ce a domnit peste aproape întregul subcontinent indian și a rămas cunoscut pentru reformele sale.

s-1

Pentru a face cunoscute supușilor edictele emise, împăratul Ashoka a dispus plantarea, pe tot cuprinsul imensei împărății, a sute de stâlpi de metal, pe care erau gravate textele legislative. Numai că stâlpul acesta de fier nu datează din epoca lui Ashoka, ci a fost confecționat ulterior, în jurul anului 400, la porunca unuia dintre regii Gupta. A fost așezat inițial în zona grotelor Udayagiri, dar în anul 1233 a fost extras, deplasat și repoziționat acolo unde se află și atăzi.

s-4

Dacă oamenii de rând au vehiculat tot soiul de păreri superstițioase cu privire la imunitatea față de rugină a vestitei coloane de fier, nici pasionații de paleoastronautică nu s-au lăsat mai prejos. S-a afirmat că stâlpul ar fi fost opera unor super-inteligente ființe sosite din Cosmos, că fierul din compoziția sa ar avea o puritate excepțională și că monumentul ar avea peste patru milenii.

s-i

Stilul în care a fost făurit monumentul, precum și inscripțiile pe care le poartă infirmă ipoteza unei vechimi multimilenare. S-a mai vorbit și despre procedee tainice mulțumită cărora fierarii din vechime puteau obține un fier rezistent la ruginire. Este o ipoteză ceva mai plauzibilă decât făurirea stâlpului de către extratereștri, s-o recunoaștem. Existența unor alte forme de viață în imensitatea Universului nu poate fi în niciun caz exclusă, ca posibilitate, dar prezența extratereștrilor la făurirea coloanei inoxidabile nu poate fi admisă în lipsa unor strașnice dovezi. Explicațiile privind stâlpul străvechi ce nu ruginește sunt altele…

s

Oamenii de știință au constatat că metalul din care este construit stâlpul din Delhi nu este nici pe departe unul pur. Nu este nici vreun aliaj deosebit. Alături de fier (cu o puritate de 98%) sunt prezente o mulțime de „impurități” – cuprul, nichelul, carbonul, cromul, fosforul. Secretul stâlpului de fier „inoxidabil” stă tocmai în existența unora dintre „impurități”. Și cel mai mult în prezența fosforului. Practic, suprafața stâlpului este acoperită de către o micropeliculă protectoare, care s-a format sub influența cumulativă a mai multor factori, printre care cantitățile sporite de fosfor existente în compoziția materiei prime, prezența zgurei și a oxizilor de fier nereduși, precum și, lucru total neașteptat, existența unor condiții atmosferice caracterizate printr-o crescută umiditate.

 

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse informatii: „Cartea trecutului misterios” (R. Charroux), wikipedia.org, www.atlasobscura.com

Surse imagini: atlasobscura.com, www.ancient-origins.net, greaterancestors.com


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on În India se află un stâlp enigmatic din fier, ce nu ruginește. Legendele locului spun că a fost realizat cu 4000 de ani în urmă, de către… extratereștri. Oare așa să fie?

  1. Totuşi înălţimea de 7,2 m a coloanei de fier din Delhi este semnificativă, fiind un număr care a marcat antichitatea, venind posibil pe filieră egipteană, căci 7,27 m (286 degete piramidale) este o măsură înscrisă în Marea Piramidă până la obsesie. De altfel, chiar i se mai spune „factorul obsesiv”, identificat prima dată în măsurile Piramidei-Keops de Davidson.

    Fapt interesant, Coranul începe cu „Sura care deschide cartea” ce cuprinde 7 semne, iar a doua sură (Sura vacii) cuprinde 286 semne, ce coincide cu valoarea de 7,2 metri exprimată în degete piramidale, conform Piramidei. (1 deget=0.02542 m).

    De observat că Soarele de Andezit de la Sarmisegetuza are un diametru de 7,2 m, dar şi un cerc mai mic (din care pornesc cele zece raze) ce are un diametru de 1,47 m, adică a suta parte din înălţimea Piramidei-Keops.

    Dacă toate acestea au o legătură, iar măsura de 7,2 metri, exprimată în degete, reprezintă ceva (după mine este un număr sacru, ce derivă din anumite constante ale naturii, cum este numărul π şi altele…), atunci informaţia este foarte străveche şi coloana de fier de la Delhi ar putea fi la fel de veche ca şi Piramidele.

    Acest număr (286 degete=7,2 m) este cheia de descifrare a mesajului Piramidei şi este la fel de surprinzător ca el să fie prezent şi în măsurile unor edificii ale dacilor, care culmea, utilizau aceleaşi etaloane de măsură ca şi constructorii Piramidei-Keops şi pe care egiptenii de mai târziu nu le mai posedau.

    Dorel Bârsan-Aeleden

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii