Noutăți

În căutarea comorilor ascunse ale naziștilor. Acesta este cel mai mare depozit de artefacte naziste descoperit în Argentina

Într-o casă din apropierea capitalei argentiniene Buenos Aires, poliția crede că a găsit cea mai mare colecție de artefacte naziste din istoria țării, inclusiv un bust imens a lui Adolf Hitler. Aproximativ 75 de obiecte au fost găsite în micuța locuință din Béccar, o suburbie a capitalei, iar autoritățile sunt de părere că acestea au aparținut cu siguranță unui membru SS de rang înalt care a participat la cel De-al Doilea Război Mondial și a reușit să se refugieze în America de Sud după înfrângerea Axei.

Descoperirea artefactelor din Argentina nu este tocmai o surpriză uriașă, deoarece țara a fost una dintre cele mai căutate destinații pentru fugarii naziști. În anii 1940, contrabanda nazistă era unu lucru obișnuit în Argentina, fiind chiar susținută de fostul președinte Peron. În acel timp, naziștii, colaboratorii, oamenii de știință și foștii ofițeri SS erau primiți de țara latino-americană cu brațele deschise.

Hitler-Argentina-1024x669 Adolf-Hitler-Argentina-1024x670

Printre elementele de muzeu, au mai fost descoperite și nenumărate jucării și jocuri pentru cei mici pe care naziștii le foloseau pentru indoctrinarea copiilor. Poliția încearcă să afle acum modul în care artefactele au intrat în Argentina și cum au ajuns în această casă din suburbie. Raidul care le-a găsit a fost efectuat pe 8 iunie.

Potrivit primelor informații, colecția i-ar fi aparținut lui Josef Mengele, supranumit „Îngerul morții”, fost medic german care, în calitate de căpitan SS, a inițiat și condus odioasele deportări ale evreilor din toată Europa. Acesta ar fi fugit în Argentina și a locuit în Buenos Aires timp de un deceniu. S-ar fi mutat în Paraguay după ce agenții israelieni din cadrul Mossad-ului l-au capturat pe Adolf Eichmann (creierul holocaustului), în Argentina. Speriat, Mengele ar fi fugit în țara vecină lăsând în urmă tot ce a adus din Germania. Acesta a murit în Brazilia în anul 1979, în timp ce înota pe o plajă din apropierea orașului Bertioga.

Nazi-artifacts-Argentina-1024x679 Nazi-treasure-1-1024x681

 

sursa: https://www.theguardian.com/world/2017/jun/20/hitler-bust-among-argentinas-biggest-haul-of-nazi-artefacts-found-in-secret-room

sursa: https://www.ancient-code.com/massive-hidden-trove-nazi-artifacts-found-argentina/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii