Noutăți

Impresionant! După îndeplinirea misiunii sale în spațiu, o rachetă de la SpaceX a realizat o perfectă… aterizare verticală!

Potrivit dailymail.co.uk, una dintre rachetele Falcon 9 de la SpaceX a aterizat fără probleme la Cape Canaveral, după ce și-a îndeplinit misiunea de aprovizionare la Stația Spațială Internațională. Duminică, cu puțin timp înaintea orei 10:00 a.m., racheta a decolat și s-a întors, apoi, la centrul spațial, după o misiune de livrare a materialelor necesare desfășurării activității astronauților aflați pe Stația Spațială Internațională.

a

Rampa de lansare, pe care SpaceX o folosește de aproximativ șase ani, a fost utilizată și în misiunea care l-a dus pe Neil Armstrong pe Lună, cu decenii în urmă. S-a intenționat ca racheta de tip Falcon 9 să fie trimisă  în misiune la stația spațială încă de sâmbătă, însă nu s-a reușit, de vină fiind unele erori tehnice. A fost, de altfel, prima lansare efectuată din Florida, de către SpaceX, din septembrie și până acum, după ce, anterior, una dintre rachetele reutilizabile de tip Falcon 9 ale companiei SpaceX a explodat, suferind daune severe.

d

Un material video surprinde momentul extraordinar, spectaculos, în care racheta de tip Falcon 9 aterizează la Centrul Spațial Kennedy. Racheta SpaceX coboară cu viteză printre nori, într-o poziție verticală, înainte de a ateriza exact în centrul platformei terestre de formă circulară, după ce decolarea sa a fost una destul de șovăitoare (având  în vedere tentativele eșuate de sâmbătă). Această rachetă refolosibilă a mai aterizat de alte cinci ori cu succes, pe platforme aflate pe mare, dar recenta aterizare este prima pe care ea a efectuat-o pe uscat.
c

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa: www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Impresionant! După îndeplinirea misiunii sale în spațiu, o rachetă de la SpaceX a realizat o perfectă… aterizare verticală!

  1. N-ar putea să-i pună ceva distinctiv prin vârf? că-s curios dacă poate ateriza și la Centrul Spațial Brejnev.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii