Noutăți

Imensele ziduri de apărare din Avila. Cele mai lungi din Europa

Orașul vechi din Avila este situat în centrul Spaniei, la aproximativ 100 km vest de Madrid. Așezarea a fost declarată cea mai fortificată zonă din Europa timp de câteva sute de ani. Deși orașul este construit la o altitudine de 1130 m deasupra nivelului mării, munții nu i-au protejat întotdeauna pe locuitori de invadatorii străini, motiv pentru care regele Alfonso al VI-lea de Leon și Castilia a ordonat construirea unor ziduri imense în jurul așezării. Denumit și „Zidul Chinezesc al Europei”, Zidurile din Avila sunt impresionante. Acestea se întind pe o distanță de 2.5 km, au o grosime de 3 metri și o înălțime de alți 12 metri.

avila-walls-222 avila-walls-86

Zidurile de apărare construite în secolele XI-XII sunt declarate a fi cele mai lungi și totodată cele mai bine conservate din Europa. Acestea au fost incluse încă din anul 1985 în Patrimoniul Mondial UNESCO, iar două părți ale lor sunt deschise publicului pe tot parcursul anului. Tot în orașul vechi se mai pot vizita și alte edificii de arhitectură unice în Europa, precum Catedrala del Salvador, construită imediat după terminarea zidurilor, în secolul al XII-lea, pentru ocrotirea și sfințirea locului. Mănăstirea Santo Tomás, fosta reşedinţă a Regilor Catolici, sau Palatul Verdugo construit în prima parte a secolului al XVI-lea.

Intrarea în oraș se face pe una dintre cele opt porți din lemn masiv construite în Zidurile din Avila. Inițial a existat un șanț cu apă și mai multe podețe retractabile în afara zidurilor, însă acestea nu mai există în prezent. În timpul nopții întreaga circumferință a peretelui este luminat cu ajutorul unor neoane cu halogen galben-portocaliu, lucru ce face ca zidurile să fie “cel mai mare monument complet iluminat din lume”.

avila-walls-66 avila-walls-136 avila-walls-116 avila-walls-2310 avila-walls-195 avila-walls-126

 

sursa: amusingplanet.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii