Noutăți

Imagini unice cu “fața întunecată a Lunii” făcute publice de NASA. Video

NASA a dat publicității o animație cu „partea întunecată a Lunii”, realizată cu ajutorul mai multor fotografii făcute de camera telescopică EPIC. Imaginile au fost captate în data de 16 Iulie anul curent, la aproximativ 1,6 milione de km distanță față de Pământ şi surprind traiectoria satelitului natural al Terrei peste America de Nord şi Oceanul Pacific.

Satelitul DSCOVR, pe care se află camera telescopică, aparține în mod oficial atât NASA cât și NOAA (Național Oceanic and Atmospheric Administration) și a fost lansat pe orbită la 11 februarie 2015. Principalul său obiectiv este de a menține capacitatea SUA de monitorizare în timp real a vântului solar, extrem de importantă pentru prognozele și alertele furnizate de NOAA, notează Agerpres.

 

sursa: Agerpres


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Imagini unice cu “fața întunecată a Lunii” făcute publice de NASA. Video

  1. Ceva nu e in regula cu pozitia lunii in raport cu pamantul! Fara suparare, dar uitati-va la imaginile de la aselenizare si o sa vedeti ca pamantul se vede mult mai mic de la distanta aceea in raport cu luna!
    De asemenea uitati-va si la cum se vede luna de pe pamant
    Daca tinem cont de distanta foarte mare dintre pamant si luna daca observatorul s-ar uita prin perspectiva acestui video s-ar vedea clar ca dimensiunile lunii si a pamantului ar fi similare, deoarece pamantul s-ar afla mai departe de luna decat reiese din acest video. Asta arata ca e un compozit din mai multe imagini care au fost suprapuse pentru a crea acest efect de apropiere!

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii