Noutăți

IMAGINI INEDITE: trecutul prinde viață în Parisul de azi!

Ferestre către trecut, atunci și acumîntr-o singură imagine; directorul artistic și fotograful Julien Knez, compară Parisul de azi cu cel din timpul ocupației naziste din perioada celui de-al doilea război mondial. 
Cu alte cuvinte, Knez ține o fotografie veche deasupra uneia de azi.
paris5Fie că sunt sute de pietoni salutând soladații francezi intrând triumfători în capitală, fie că sunt imaginile unor clădiri de referință ale orașului, fotografiile propuse sunt aproape identice…..cu străzi și clădiri ușor de recunoscut azi, uitându-ne la cum arătau ieri! O colecție inedită realizată de Julien Kunz, o paralelă între zilele amenințate de război și liniștea zilelor de azi! Parisul arată schimbat și neschimbat în același timp!
paris4Exact acum 75 ani, frumosul oraș Paris nu arăta ca cel pe care îl știm astăzi. După invazia Germaniei în Franța și Țările de Jos, în urma bătăliei de la Paris, în al doilea război mondial, orașul a fost o scenă de dezastru pe scară largă.
Nimeni nu și-ar fi putut imagina că orașul va renaște și va ajunge una dintre cele mai frumoase destinații din lume.
paris7Proiectul a fost realizat cu ocazia împlinirii, în luna septembrie 2015, a 70 de ani de la sfârșitul celui de-al doilea război mondial.
paris3Mădălina Corina Diaconu
sursa:pressreader.com, ww2f.com, vagabomb.com
650158847
PARIS6
   paris1

Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii