Noutăți

Îl puteți auzi? Sunetul misterios de joasă frecvență pe care doar una din 50 de persoane îl aude

Este un zgomot pe care doar 2% din oameni îl pot auzi. Deși fenomenul ar putea părea doar o închipuire a pacientului sau o problemă medicală a acestuia, doctorii susțin că la marea majoritate a cazurilor investigate oamenii erau perfect sănătoși. Potrivit The Huffington Post oamenii de știință sunt derutați, deoarece nu pot descoperi cauza unui astfel de fenomen numit „The Hum” sau de ce acesta afectează atât de puțini oameni.

Pacienții au identificat ca factori comuni faptul că zgomotul este mai tare noapte decât ziua, îl percep doar în interiorul locuințelor sau a zonelor unde nu există poluare fonică și este ca un huruit interminabil.

În Marea Britanie, zgomotul a fost semnalat în orașele Leeds, Bristol, și Largs – Scoția, dar a fost raportat și în țări precum Mexic, Australia sau Statele Unite.

Un studiu din 2003 efectuat de către expertul în dispozitive acustice, Geoff Leventhall, a arătat că 1 din 50 de oameni care trăiesc într-un loc unde „The Hum”- Zumzetul, este prezent, îl pot auzi. Predispuse fiind persoanele cu vârste între 55 și 70 de ani.

“E un fel de tortură; Uneori, vreau să țip, ma irită. E greu să adorm, aud mereu sunetul în fundal”, a declarat Katie Jacques, din Leeds, pentru BBC.

Cei care-l aud pot resimți și dureri de cap, greață, amețeli, sângerări nazale și tulburări de somn. Potrivit BBC o persoană s-a sinucis nemaiputând suporta zgomotul.

bristol

De cele mai multe ori pacienții au un auz perfect normal iar zumzetul dispare când părăsesc o anumită zonă.

Orașul Bristol din Anglia este locul unde au fost raportate primele incidente, undeva la mijlocul anilor 1970, când nu mai puțin de 800 de persoane l-au raportat. De asemenea în 1990, în New Mexico, Statele Unite, datorită numeroaselor plângeri înregistrate, autoritățile au încercat să identifice sursa de proveniență a sunetului, însă încercările lor au fost în zadar.

Totuși unele teorii sugerează faptul că sunetul ar fi de fapt o afecțiune numită Tinitus, un zgomot perceput de urechi în absența unui sunet, în timp ce alte teorii sugerează faptul că sunetul ar fi dat de valurile mărilor și ale oceanelor.

Întrebarea noastră: Ar putea fi oare generat de armele psihotronice cu care este bombardată populația planetei, pentru a o putea ține sub control?

sursa: dailymail.co.uk

sursa: huffingtonpost.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

18 Comments on Îl puteți auzi? Sunetul misterios de joasă frecvență pe care doar una din 50 de persoane îl aude

 1. Și eu aud un astfel de sunet de câțiva ani. Seara când mă pun în pat să adorm îl aud. E o huruială ca și când ar zbura avioane în apropiere. La început am ieșit afară am deschis fereastra dar când încercam sa-l identific zgomotul se estompa. Deja mam obișnuit să adorm auzindu-l dar nu am reușit sa-mi dau seamă ce este și de unde vine.

 2. ”Întrebarea noastră: Ar putea fi oare generat de armele psihotronice cu care este bombardată populația planetei, pentru a o putea ține sub control?”
  Aceasta intrebare are raspunsul.

 3. Tot ce este posibil si n-ar fi de mirare. La ce instalatii au rusii si americanii, totul este posibil.

 4. Exista o harta online unde se pot face raportari. Si Romania se afla pe aceasta harta a “hum-uitului” planetar cu cateva raportari:
  http://www.thehum.info/

 5. In mod normal,daca esti curios si chiar vrei sa auzi,chiar daca nu este liniste perfecta,concentrindu-te,poti ,,auzi”un tiuit continuu a carui tonalitate variaza.Tensionez putin maxilarele,zgomotul creste in intensitate.Misc maxilarele,zgomotul variaza.Tiuitul continuu ar putea fi generat ,de activitatea musculara ,de tonus.,,este o liniste de-mi tiuie urechile”.Ati mai auzit asa ceva.Eram o data la o cabana la Luncile Tartaraului si nu am putut pleca de acolo seara, din cauza ninsorii.Am observat ceva;ningea viscolit,brazii se indoiau ,dar nu se auzea nici un fosnet nici un zgomot,nimic.Pentru prima data concentrindu-ma ,nu mai auzeam nici tiuitul.Un alt fel de liniste!Pentru prima data era o liniste absoluta.(cu exceptia povestilor din cabana).Se poate ca in anumite locuri si in anumite conditii, prin modificarea functionarii normale a corpului,anumite persoane sa perceapa acest lucru prin auz.Iti auzi propriul corp.

 6. eu aud acest tinitus de ani de zile si nu importa unde sint,exista mereu dar numai in urechea stinga

 7. Toate antenele de pe blocuri și parcuri ăsta e unul din scopurile lor. Si la Roma il simt tot timpul.

 8. …posibil sa fie si din cauza armelor psihotronice…posibil sa fie si din cauza anumitelor probleme de sanatate…(si eu aud uneori, ma concentrez la ceva frumos, meditez putin, spun o rugaciune si sunetul dispare)

 9. Nu,nu e țiuit și nici liniște. E un sunet greoi ca făcut de o mașinărie,o huruială, ceva între zborul unui avion și un utilaj greu. Nu dispare dacă meditezi sau te rogi. Stau în centrul orașului și nu sunt fabrici și nu se aude tot timpul. Poate fi psihotronic, nu zic ca nu.

 10. @ Elp
  (poate fi psihotronic) consultati totusi un medic…
  sotul meu a avut in urma cu cativa ani o problema de genul acesta,
  problema care a disparut in urma unui tratament la un cabinet de
  biorezonanta.

 11. Si eu am avut de-a face cu huruitul unui motor de avion combinat cu un utilaj.Era la nunta unei rude si eram naucit de oboseala.Am urcat intr-o masina si am pornit sa mai aducem cite ceva.Abia m-am asezat pe scaunul din dreapta si am si atipit.De la un moment dat am inceput sa aud un zgomot care semana cu uruitul unui motor de avion si simteam ca parca duc un utilaj in brate.M-a trezit un curent de aer rece si am realizat ca ma aflu intr-un Lastun, incarcat la refuz si cu un magnetofon in brate ,care nu avea capacul din spate(se vedeau mecanismele!).Curentul de aer rece provenea de la patura aruncata de sofer peste magnetofon;-,,Lasa asta naibii peste el, ca rid astia de noi,zic ca am luat motorul in brate”.Atunci am inteles de ce a spus ,,nu trinti ma’,usa,ca ne rasturnam naibii!”Deci se pot intimpla unele lucruri si atunci cind esti foarte obosit!

 12. Da!..am exagerat un pic!…este doar un fragment din ceea ce trebuia sa fie,,Psihotronu’,Lastunu’si Ardelenii”..no!

 13. Ieri m-am confruntat cu aceasta problema.Nu am stiut despre ce e vorba si in prima instanta m-am gandit la vecinii mei (locuiesc la bloc,la intrarea intr-un oras foarte,foarte linistit),m-am gandit “Cine Dumnezeu asculta asa ceva?”.Sunetul am inceput sa-l aud dupa masa,la inceput fiind suportabil,apoi din ce in ce mai deranjant.S-a oprit brusc seara tarziu,cum s-a oprit cum m-a luat durerea de cap si o stare de nervozitate (ma enerva absolut orice).Astazi am dat peste aceasta stire care face putin lumina in evenimentul de ieri.Poate avea legatura cu tehnologia HAARP,ar explica si schimbarile meteorologice din ultima perioada.Tin sa mentionez ca nu sunt singura care l-a auzit,mama mea la randul ei fiind iritata de acest sunet.

 14. Aud un tiuit continuu mai ales in apartament si rareori, pt. cateva secunde unul diferit, nu as putea sa-l descriu, are o alta intensitate decat cel permanent, tine fff putin, si asta de cand ma stiu…(si traiesc inca…) 🙂

 15. eu si sotia mea am nceput sa-l auzim de cevavreme ,este iritant sine provoaca insomnii

 16. Si la mine se aude, stau la bloc. Eu tind sa cred ca este de ording electric, fie un releu sau daca ai geamul apropiat de stalpul de iluminat, intra in rezonanta cu zidurile si se propaga in case, mai ales la blocuri.
  Stalpul de iluminat in parcare este chiar langa geamul meu.
  Desi scoate un zumzet stalpul, sunetul pe care il aud nu este de la el. Pare sa vina de la distanta mult mai mare.

 17. de o vreme si eu am inceput sa aud acest sunet ! prima data am crezut ca am o problema cu urechile am fost la orl dar diagnosticul a fost negativ. Sunetul se aude si ziua in camera cand e liniste dar seara sau noaptea e mai tare ca intensitate, câteodată nu se mai aude,dispare.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii