Noutăți

Iată cât de sus am putea sări, la propriu, pe alte planete din Sistemul Solar, datorită gravitației slabe. Pe ce planetă am fi aproape Supermani?

Opriți-vă pentru o clipă din ceea ce faceți și… săriți. Cât de mare a fost saltul dvs în aer? Și cât timp a durat? Pe Pământ, un salt bun poate ajunge la o jumătate de metru, iar durata sa este de o secundă. Însă dacă am putea călători pe alte planete și să refacem experimentul? Cu aceeași forță în altă parte în Sistemul Solar lucrurile ar sta puțin diferit. Cei de la cosmos-book au realizat o aplicație care ne arată cât de sus am putea ajunge printr-o simplă săritură dacă ne-am afla pe Marte, Lună, Pluto și alte corpuri cerești din apropierea noastră. În realizarea acestor animații, astronomii Stuart Lowe si Chris North, au luat în calcul efectele câmpurilor gravitaționale întâlnite pe aceste planete, precum și alți factori secundari.

Luna are o gravitație de doar 17% din cea a Pământului. Dacă am avea ocazia să sărim pe satelitul nostru natural ne-am putea înălța la 3 metri, iar săritura ar dura 4 secunde.

luna

luna

Pe Marte o săritură nu ne-ar duce foarte sus, am ajunge la 1 metru iar durata saltului ar fi de 2 secunde.

marte

marte

Gravitația de pe Pluto este de doar 6% din cea a Pământului. O săritură aici ne-ar duce la o înălțime de 7.6 metri și ar dura 10 secunde.

pluto

pluto
În schimb,o săritură pe satelitul lui Saturn, Enceladus, ar fi o adevărată provocare. Ineditul nostru experiment ar dura un minut întreg, timp în care am ajunge la 42.6 metri.

eur

eur

sursa:cosmos-book.github.io/

sursa: .sciencealert.com/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii