Noutăți

Hotelurile “sicriu” – neobișnuitele spații de cazare căutate de corporatiștii din Tokyo. Cât costă o noapte într-o asemenea capsulă?

Hotelurile capsulă pot părea o bizarerie în Europa, însă reprezintă o formă particulară de cazare dezvoltată pentru japonezii care sunt prea ocupați să meargă noaptea acasă. Hotelul cuprinde blocuri cu spații individuale de locuit, asemenea unui sicriu, în care ai loc doar să dormi. Unele capsule, la prețuri mai mari, includ un televizor, o conexiune la internet wireless, oglinzi și un ceas deșteptător. Pentru prețuri începând de la 25 de dolari pe noapte, dacă ajungeți în Japonia, puteți înnopta în aceste capsule cu dimensiuni de 2 x 1 x 1,25 m, construite din blocuri modulare de plastic sau fibră de sticlă și suprapuse două câte două. Unele hoteluri de felul acesta au în jur de 50 de module, iar altele ajung chiar până la 800. Avantajul lor major este acela că vă puteți caza într-o zonă relativ centrală a capitalei la un preț mult mai mic decât dacă ați încerca să mergeți la un hotel standard.

Hotelurile capsulă au fost create iniţial pentru angajații care lucrează în clădiriele de birouri din centrul orașul și au reședința la periferie, iar din cauza activităților pierd metroul către casă, sau pur și simplu sunt mult prea obosiți pentru a se mai urca la volan, mai ales dacă a doua zi trebuie să se trezească foarte devreme pentru a o lua de la capăt. Primul hotel de acest tip a apărut în orașul Osaka în anul 1979 și a reprezentat o alternativă economică într-o țară în care spațiul este folosit la maximum. De atunci, s-au înmulțit și au devenit foarte populare printre corporatiști.

capsule-hotel-9[2] capsule-hotel-8[2] capsule-hotel-6 capsule-hotel-5 capsule-hotel-4 capsule-hotel-2 capsule-hotel-1 capsule-hotel-3â

sursa: http://www.amusingplanet.com/2011/08/capsule-hotels-in-japan.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii