Noutăți

Hotelul mamut care se va construi lângă Mecca. Va avea 10.000 de camere și, potrivit istoricilor arabi, va distruge “sfințenia locului”. Galerie foto

Un nou hotel mamut se ridică în orașul sfânt din Arabia Saudită, Mecca. Când va fi finalizată, construcția va avea 10.000 de camere, se va întinde pe mai mult de 1,4 milioane de metri pătrați, iar 70 de restaurante le vor oferi pelerinilor cele mai bune bucate tradiționale.

Întreg complexul se aseamănă cu o uriașă fortăreață în mijlocul deșertului. Hotelul Abraj Kudai va avea 12 turnuri, iar în vârful său central va fi unul dintre cele mai mari domuri din lume. În jurul acestei cupole vor fi amplasate și cinci helipaduri. Cel mai mare hotel din lume va cuprinde, de asemenea, o stație de autobuz, un mall pe mai multe nivele, precum și o sală de bal. Interiorul, așa cum era de așteptat, va fi unul extrem de luxos.

Amplasat la doar 2 km de Sfântul Haram din Mecca, Abraj Kudai este cea mai recentă încercare de a transforma Mecca într-o zonă de lux. În ultimii ani, orașul a cunoscut o extindere extraordinară în ceea ce privește dimensiunile și infrastructura. Aici la Abraj Al Bait există un complex uriaș format din șapte hoteluri care le oferă pelerinilor vedere la Kaaba. Unul dintre hoteluri, Makkah Royal Clock Tower Hotel, este cea de-a treia cea mai înaltă clădire din lume și cea de-a cincea cea mai înaltă structură din lume. Acest turn se mândrește și cu cel mai mare ceas din lume amplasat pe fațadă unei clădiri. În timpul nopții, ceasul strălucitor este vizibil de la 30 km distanță.

abraj-al-bait-54

Construcția lui Abraj Al Bait a provocat o mare controversă. Dezvoltatorii au stricat o fortăreață istorică din secolul al XVIII-lea pentru a-l ridica. Cetatea Ajyad a fost construită în 1780 sub dominația otomană pentru a proteja Kaaba de bandiți și invadatori.

Irfan Al-Alawi, directorul Fundației de Cercetare a Patrimoniului Islamic din Marea Britanie, încearcă cu puțin succes o campanie de protejare a micului patrimoniu care a rămas în orașele sfinte din Arabia Saudită. “Totul a fost eliminat pentru a face loc mersului neîntrerupt al hotelurilor de lux, care distrug sfințenia locului. Ei transformă sanctuarul sfânt într-o mașină de făcut bani, un oraș care nu are nici o identitate, nici o moștenire, nici o cultură și nici un mediu natural; chiar au distrus și munții”, a declarat Al-Alawi pentru The Guardian.

Imagini cu viitorul hotel mamut:

hotel mamut 0

hotel mamut 1

hotel mamut 2

hotel mamut 3

cum va arata hotelul

hotel mamut 4

sursa: http://www.amusingplanet.com/2017/11/the-mega-hotels-of-mecca.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii