Noutăți

Harta care sugerează existența unor civilizații extrem de avansate pe Pământ, în urmă cu 6.000 de ani

La 9 octombrie,1929, teologul german Gustav Adolf Deissmann a găsit în biblioteca Palatului Topkapi din Istanbul un pergament extrem de vechi pe care era desenată o hartă, cunoscută astăzi ca harta Piri Reis. Potrivit însemnărilor de pe aceasta, a fost realizată în anul 1513 de către cartograful turc Hagji Ahmed Muhiddin Piri sau Piri Reis. Acesta a fost amiral în marina turcă, care a pretins că pentru desenarea acestei hărți a folosit peste 20 de alte hărţi şi schițe, unele necunoscute, dintre care opt hărţi ale lui Ptolemeu, patru hărţi de origine portugheză și una în arabă.

piri.reis_Ce este însă atât de interesant la harta lui Piri Reis? Ei bine, pe aceasta sunt conturate mai multe zone geografice ce provoacă și astăzi multe dezbateri în lumea științifică. Spre exemplu, există o reprezentare a Antarcticii cu circa 300 de ani înainte ca aceasta să fie descoperită în mod oficial. Mai mult decât atât, reprezentarea ei este ca… pământ fertil, neacoperit cu gheață, lucru ce se crede că ar fi fost posibil doar cu 6000 de ani în urmă.

 

Potrivit teoriei profesorul Charles Hapgood, publicată în cartea sa “Hărţile Regilor Mării Antice” din 1965, harta Piri Reis a avut la bază documente ce ar data din jurul anului 4.000 î.Hr. În susținerea teoriei acesta vine cu o serie de argumente printre care cea care include Antartica ca pământ neacoperit cu gheață și poziționarea exactă a longitudinilor, lucru pe care geografii nu au fost capabili să îl facă decât de prin 1760, cu mult după ce harta a fost desenată.

Piri_reis_world_map_01

Astfel, teoria sa sugerează faptul că o civilizație preistorică a avut cel puțin tehnologia necesară de a naviga mările și de a topografia continentele. Dacă e așa, ar putea harta Piri Reis să fie dovada vie a existenței unei civilizații încă nedescoperite, preistorice, una care să fi posedat tehnologia necesară pentru astfel de călătorii? Indiferent de originea reală a surselor, un lucru este sigur: această hartă deschide dezbaterea asupra modului în care privim istoria și ne anunță multitudinea de lucruri și cunoștințe care deabia așteaptă să fie descoperite.

sursa: ancient-origins.net

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

8 Comments on Harta care sugerează existența unor civilizații extrem de avansate pe Pământ, în urmă cu 6.000 de ani

 1. cetățeanul tulburat // 23 ianuarie 2016 at 19:30 // Răspunde

  Eu presupun că acea civilizație preistorică a fost de fapt o civilizație extraterestră, căreia i-a fost simplu să cartografieze planeta în detaliu…chestia cu dezbaterile în lumea științifică n-are valoare…Multe lucruri sunt ținute sub lacăt și cu pază permanentă, iar populația planetei e ținută în întuneric…hai să nu mai credem în spiriduși și tot ceea ce ni se servește.

  • “Cetateanul tulburat” are dreptate, inclusiv cu tinerea in intuneric a populatiei planetei. Acest lucru este justificat, daca avem in vedere ca “starea naturala a omului este PROSTIA si numai in anumite momente reuseste sa iasa din aceasta stare, iar acestea ar fi de dorit sa fie cat mai multe”, asa cum spunea in urma cu cativa ani un distins profesor universitar din Cluj intr-un interviu difuzat TVR1.

   • Hal de profesor universitar, cum a putut sa afirme asemenea PROSTIE?! Probabil ca e starea lui naturala dar si a celor care l-au promovat la catedra! Starea fireasca a omului este INTELIGENTA CREATOARE, asta i-a asigurat evolutia in timp. Prostia este doar un “accident” aparut din “intamplare” dar care va fi eliminat intr-un viitor asigurat de creatorul/creatorii nostri…

    • Citind, am crezut ca tu esti exceptia care confirma regula … dar, constat cum ca m-am inselat 🙂 Tu esti “regula” ! Felicitari, ai invatat bine la scoala dar, din pacate, mai putin bine … pentru tine !:-)

     • Vai, da’ ce spiritual esti si plin de umor!? Nu cumva esti proful ala universitar si te-ai simtit calcat pe bombeu de-ai devenit atat de glumet si sensibil totodata?! Sau, poate, un bagator de seama cu chef de artag?! Oricum, nu esti tu in masura sa ma “judeci”, nu ma cunosti deloc; inca n-a venit timpul sa dam fata-n fata…

 2. Prima data cind am aflat de existenta acestei harti,cumparasem o carte;Enigme…deocamdata a lui Dan Apostol.In ea vorbea despre exactitatea hartii si felul cum a fost intocmita,inclinarea contururilor,ca si cind ar fi fost facuta dupa o observatie aeriana(foarte sus).Ar putea fi si o alta tehnica daca se cunostea sistemul de coordonate.Tot acolo se sugera ceva despre,,dezbaterea stiintifica”in cazul desenelor de tip ,,Nazca”.Unul sustinea ca ar fi fost trasat de bastinasi cu piciorul:)).Privit insa
  de la sol arata ca un sant sapat efectiv in piatra iar autorul a spus ca piciorul acelui bastinas ar fi trbuit sa aiba duritatea unei lame de buldozer(freza diamantata as spune eu-eh,greu si sapatul asta!).Se pare totusi ca si comunitatea stiintifica calca destul de des legea a-V-a.Domnilor!Ochiul orb nu vede lumina sau intunericul,nu vede albul sau negrul,nu vede nimic.

 3. Acum 6000 de ani traiau un alt gen de oameni. Ei nu cunosteau ideea de “razboi”. Poate cel mult conflicte. Apoi atunci inca traiau pasari mari, polul nord era altfel si toate aceate lucruri permiteau o altfel de explorare a lumii. As merge pana acolo incat sa afirm ca acei “balauri” erau pasari rapitoare calarite de oameni..

 4. În natură totul este RECICLABIL, inclusiv civilizațiile

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii