Noutăți

GRAV: Modificările genetice pe embrioni umani sunt permise în Marea Britanie, cu anumite condiții. Decizie istorică și extrem de controversată

Din această lună, Autoritatea pentru Fertilizări Umane Embriologie (HFEA) a luat o decizie istorică și în premieră pentru omenire. Oamenii de știință din Londra au primit permisiunea de a modifica gene de embrioni umani pentru cercetare. HFEA a aprobat o cerere venită din partea cercetătoarei Kathy Niakan de la Institutul Francis Crick din Londra, de a folosi tehnica de editare  CRISPR Cas9 pe embrioni umani sănătoși.

Niakan intenționează să modifice mai multe gene care sunt active în primele zile după fertilizare pentru a descoperi noi posibilități de tratare și prevenire a infertilității. Cercetătorii vor opri experimentele după șapte zile iar embrionii umani activi for fi distruși. Deși rămâne în afara legii modificarea genomul de embrioni pentru a concepe un copil în Regatul Unit, unele voci spun că decizia de a permite editarea embrionilor ar putea stârni dezbateri aprinse în întreaga lume.

“Este o decizie extrem de importantă. HFEA își asumă o răspundere uriașă și va trebui să supravegheze îndeaproape și cu multă rațiune aceste cercetări sensibile. Ar putea crea un precedent extrem de controversat”, a declarat pentru cei de la Nature.com George Daley, profesor universitar la Spitalul de Copii din Boston.

De cealaltă parte, Sarah Chan, cercetător la Universitatea din Edinburgh, Marea Britanie, spune că decizia poate fi un exemplu de luat în seamă: “Cred că acest lucru va fi un bun exemplu pentru țările care au în vedere abordarea și reglementarea acestei tehnologii. Putem avea un sistem bine reglementat, care este în măsură să facă această distincție între cercetare și reproducere”.

sursa:.nature.com/news

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on GRAV: Modificările genetice pe embrioni umani sunt permise în Marea Britanie, cu anumite condiții. Decizie istorică și extrem de controversată

  1. Fraierii ăștia de englezi!… Plătesc inginerilor ADN-iști o căruță de parale să le facă un upgrade genetic, când noi românii le-am putea rezolva chestiunea de montaj pe te miri ce.
    Da pohtiți, mileidilor!

  2. iar se joaca unii de-a Dumnezeu, noi, tot restul omenirii sa le tragem ponoasele…
    oare oamenii acestia care se mândresc cu multa lor stiinta, o sa invete vreodata deosebirea dintre stiinta si intelepciune?

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii