Noutăți

Grădinile suspendate ale… orașului Seul. Un vechi pasaj rutier a fost transformat într-o oază de verdeață!

Despre Grădinile suspendate ale Semiramidei – una dintre cele șapte minuni ale lumii antice, a auzit toată lumea. În contemporaneitate, autoritățile orașului Seul (capitala Coreei, încă de acum 600 de ani) au găsit o întrebuințare minunată pentru un vechi pasaj rutier al marelui oraș: cea de grădină suspendată.

Astfel, în orașul Seul, o mare parte dintr-un pasaj suspendat scos din uz a fost transformată într-o frumoasă grădină urbană, care conține peste 24.000 de plante, arbuști și copaci.

a

În anul 2006, în urma unor inspecții amănunțite privind rezistența și securitatea exploatării, autoritățile orașului Seul au considerat că structura înaltă de 17 metri a pasajului nu mai este destul sigură pentru traficul auto, astfel că au decis, inițial, demolarea și reconstruirea sa. Dar, după o serie de consultări cu locuitorii urbei și experții, autoritățile au venit cu un plan de schimbare a destinației a pasajului construit în 1970. Din pasaj rutier urma să devină pasarelă pietonală și… grădină publică.

k

în 2015 a fost lansat un concurs de design iar un proiect olandez a fost desemnat câștigător, fiind pus în practică. Actualmente, pasajul-grădină se numește Seoullo 7017. Numărul 7017 marchează anul construcției pasajului, precum și noua sa funcție, atribuită în 2017. Pe lângă funcția de spațiu verde în centrul metropolei, „grădinile suspendate ale orașului Seul reprezintă” și o zonă educațională.

Aflate în recipiente de mărimi și înălțimi diferite, plantele sunt organizate în funcție de familiile botanice cărora le aparțin. Frumosul parc liniar a fost proiectat ca o colecție de grădini mai mici, fiecare cu compoziția, parfumul, culoarea și identitatea sa.

j

b

i

c

f

h

g

Sursa: www.amusingplanet.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii