Noutăți

Grădinile neobișnuite ale lumii

De la curțile interioare ale muzeelor, la parcurile din campusurile universitare, grădinile cu sculpturi devin din ce în ce mai populare. Acest fel de grădini îl aduc pe om mai aproape de natură, de operele unor artiști – un loc în care arta, omul și natura se întâlnesc. Multe dintre aceste grădini sunt puțin cunoscute.

Iată câteva dintre cele mai interesante:

1. Achiziționată în 1872 de către Thomas E. Brayton drept proprietate de vară și menținută în prezent de Societatea de Conservare din Newport County în Portsmouth, SUA, Grădina Animalelor Verzi din Topiary, este una dintre cele mai deosebite grădini sculptate din Statele Unite: urși gigant, cămile și girafe, cai și alei împodobite cu pomi fructiferi, legume și plante medicinale. Fiecare sculptură se realizează practic în câțiva ani, sau chiar zeci de ani pentru a se forma și menține la forma dorită.

green-animals-topiary-garden

2. Situată în Oslo, Norvegia, la sud-est de centrul orașului, în cartierul Ekberg, descoperim Gradina cu Sculpturi din Ekebergparken. A fost inaugurată în 2013, cu planuri de extindere a colecției parcului în 2015. Această grădină găzduiește în prezent aproape 30 de piese. Parcul oferă o colecție interesantă de sculpturi moderne și contemporane într-un cadru frumos împădurit, precum și vederi panoramice ale orașului Oslo.

Ekebergparken-Sculpture-Park
3. Guvernul indian a început să amenajeze acești 40 de acri de grădină cu sculpturi în 1957. Creată din obiecte găsite și materiale aruncate, Grădina din pietre Nek Chand este amenajată în jurul unor mici cascade, cu alei misterioase proiectate pentru a încânta vizitatorii. În prezent, grădina, condusă de Fundația Nek Chand, are aproape 5.000 de vizitatori zilnic.

Rock-Garden-of-Chandigarth

4.Plimbarea în pădurile din orașul Juodkrante, Lituania, invită la descoperirea unor sculpturi de dimensiuni mari realizate manual, din lemn. Vrăjitoarele și spiridușii sculptați de artiștii populari lituanieni au fost realizați în 1979.

hill-of-witches
5. Considerată o bijuterie a grădinilor cu sculpturi moderne, grădina Centrului de artă King Storm din New York este unul dintre locurile cele mai importante din lume în care găsim sculpturi contemporane de dimensiuni mari. Locul a fost achiziționat de către Ralph E. Ogden în 1958, deschizând aici un centru de educație cu o grădină de sculpturi în 1960.

storm-kings-art-center-1024x768
traducere și adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: bestvalueschools.com


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa


Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii