Noutăți

Girafă rară descoperită în Tanzania

Botezată “Omo”, aceasta este singura girafă albă cunoscută până la ora actuală, a declarat profesorul dr. Derek Lee de la Wild Nature Institute. Girafa a fost descoperită în Parcul Național Tarangire din Tanzania. Parcul este situat la sud-est de lacul Manyara, pe o suprafață de aproximativ 2,850 km2.

Numele girafei a fost dat de unul dintre ghizii turistici din zonă și este defapt numele unui detergent faimos din Tanzania!

Omo se înțelege bine cu alte girafe, și a fost întotdeauna văzută cu un grup mare de girafe colorate în mod normal. Sperăm că trăiește o viață normală si că va fi o viață lungă.” a declarat dr. Derek Lee.

Culoarea albă i se datorează faptului că pielea sa nu este capabilă să producă pigmenți colorați.

white-giraffe-leucism-albino-rare-animals-omo-tanzania-11Parcul Național Tarangire este, raportat la dimensiune, al șaselea parc național din Tanzania. Numele parcului provine de la râul Tarangire, care străbate parcul, fiind și singura sursă de apă pentru animalele sălbatice, pe perioada secetoasă. În sezonul  secetos, mii de animale migrează către Tarangire dinspre Parcul Național Manyara. Parcul este vestit pentru numărul impresionant de elefanți, arbori Baobab și leii care se cațără în copaci, zebre, antilope, gazele, impala, girafe, babuini și alte maimuțe. Aici trăiesc peste 550 de specii diferite de păsări. (tuktuk.ro)

white-giraffe-leucism-albino-rare-animals-omo-tanzania-7

white-giraffe-leucism-albino-rare-animals-omo-tanzania-9

Traducerea și adaptarea: Mădălina Diaconu

sursa: wildnatureinstitute.org, huffingtonpost.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii