Noutăți

Gallicolumba luzonica, porumbeii cu… “inima” la vedere. Specia trăiește doar în Filipine, iar pata roșie din dreptul inimii îi face unici

Gallicolumba luzonica este o specie foarte timidă și rară de porumbel. Aceste exemplare trăiesc doar pe insula Luzon din Filipine. Numele sau, care într-o traducere liberă ar însemna „Sângerarea-inimii” este dat tocmai de această pată roșie care seamănă cu o rană deschisă în dreptul inimii. Nuanța roșiatică este ușor mai strălucitoare la masculi. Când este perioada de împerechere, masculii își umflă pieptul pentru a accentua mărimea petei.

Au aripi de culoare albastru deschis, iar gâtul lor, pieptul și părțile inferioare sunt albe. “Inimile însângerare” de sex masculin și de sex feminin Luzon sunt foarte asemănătoare în aspect, singura diferență fiind mărimea își nuanța roșiatică a petei de pe piept.

Porumbelul din Luzon petrece cea mai mare parte a timpului în desișul pădurii, hrănindu-se cu semințe, fructe căzute și insecte mici. Părăsește solul și zboară în copaci numai pentru a se odihni sau a dormi. Cuibul este construit în copaci mici sau în tufișuri și plante agățătoare, nu foarte departe de sol.

Din păcate, păsările suferă un declin moderat ca rezultat al pierderii și fragmentării habitatelor, cauzat de defrișarea pădurilor și de extinderea agriculturii.

luzon-bleeding-heart-5[6] luzon-bleeding-heart-3[5] luzon-bleeding-heart-2[5] luzon-bleeding-heart-4[13] luzon-bleeding-heart-1[5]

sursa: http://www.amusingplanet.com/2015/08/luzon-bleeding-heart-dove-that-looks.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii