Noutăți

Galerie foto. În Lisabona arta stradală – graffiti este realizată de persoanele în vârstă!

Site-ul thisiscolossal.com din Portugalia, îi prezintă pe cei mai activi artişti de stradă! “Înarmaţi” cu bidoane de spray de diferite culori, membrii organizaţiei LATA 65 (“lata” în portugheză înseamnă spray – bidon de spray) conectează arta între generații. Cetățenii în vârstă din Lisabona, se imprietenesc cu o formă relativ tânără de artă: graffiti.

Lata_03

Prin ateliere de lucru, participanții la proiect învaţă istoria artei de stradă, fac propriile șabloane si în cele din urmă încorporează activitatea lor în picturi murale în oraș. Aceste desene şi culori luminoase merg perfect în zonele  dezafectate ale Lisabonei, iar fiecare nou artist este ajutat de artiști de stradă cunoscuţi.

Scopul LATA 65 este de a elimina clișeele care sunt legate de arta stradală – graffiti, de lărgirea interesului publicul și mărirea numărului de participanți la proiectLATA 65 speră să creeze o solidaritate între toate grupurile implicate în acţiunile artistice,  în timp ce adăugarea unor modele colorate în oraș de-a lungul străzilor nu pot fi decât benefice!

traducere şi adaptare Mădălina Corina Diaconu

sursa: thisiscolossal.com

Lata_07

lata-4

lata-2

lata


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii