Noutăți

Fructul interzis: Cum ți-ar putea afecta viața un banal grapefruit și în ce condiții…

A început sezonul rece iar consumul de citrice este în această perioadă mult mai ridicat. De la portocale, mandarine, clementine, grapefruit, oamenii îți iau porția de vitamine necesare trecerii peste iarnă. Însă, conform unei lucrări publicate în Jurnalul Asociației Medicale Canadiene, consumul de suc de grapefruit poate fi extrem de periculos pentru oamenii care sunt supuși anumitor tratamente medicamentoase.

Grapefruit-ul este originar din Barbados și este un hybrid creat dintre fructul de pomelo şi diverse soiuri de portocali. Acesta conţine substanţe chimice care, asociate cu consumul de medicamente anti-cancer, medicamente anti-diabetice, medicamente antiinfecțioase, agenți antiinflamatori, agenți anti-lipemic, agenți cardiovasculari, estrogeni, medicamente gastrointestinale, poate duce la insuficiență renală. Toate aceste medicamente se metabolizează printr-o enzimă numită citocrom P450 3A4 (CYP3A4), care este inhibată de sucul de grapefruit. În acest caz, există riscul supradozajului.

Compusii polifenolici precum naringina, furanocoumarinele, bergamotina sau dihidroxibergamotina inhibă o enzimă de la nivelul citrocromului denumită P450. Un singur pahar de suc de grapefruit sau un grapefruit de 200mg are suficient efect pentru a bloca CYP3A4, aceasta reluându-și 50% din activitate abia după 24 de ore, asta în timp ce activitatea normală a enzimei se reia după 72 de ore de la consum. Grapefruitul a început să fie cultivat pe scară largă la începutul secolului al XX-lea. Boom-ul l-a cunoscut însă în anii ’70, probabil și datorită popularității curei de slăbire cu grapefrut.

Spotul de informare cu privire la probeleme medicale cauzate de consumul de grapefruit promovat de Food and Drug Administration din SUA:

sursa: http://bigthink.com/neurobonkers/the-forbidden-fruit-how-grapefruit-could-kill-you

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii