Noutăți

FRANȚA: simpla citire, la cursuri, a unor fragmente din Biblie a atras SUSPENDAREA UNUI CADRU DIDACTIC

În ziua când și-a pus în practică ideea de-a le citi elevilor săi câteva pasaje din Biblie, un profesor francez din departamentul Indre habar n-avea ce avea să urmeze și ce faptă gravă a comis. Cu aprigă mânie proletară, amintind de stalinismul autohton al anilor ′50, unii dintre părinții copiilor au întocmit o scrisoare anonimă. Prin indignata epistolă, în care autorii n-au avut nici măcar curajul și onestitatea de a-și prezenta indentitatea, grupul „părinților revoltați” a pretins încălcarea principiului laicității statului.

„Intolerabila faptă” s-a petrecut în școala primară din Malicornay, Franța, după cum relatează ActiveNews. La citirea scrisorii, superiorii profesorului au decis suspendarea cadrului didactic și deschiderea unei anchete administrative, pentru a verifica dacă profesorul a depășit cadrul stabilit de către programa școlară și a încălcat principiul laicității statului.

Primarul localității și sindicatele din învățământ consideră că măsura aplicată profesorului este excesivă, extrem de dură, de vreme ce, pentru încălcarea principiului laicității statului, profesorul „vinovat” ar fi trebuit să primească doar un avertisment.

După cum am relatat și în trecut, de exemplu atunci când s-a solicitat înlăturarea de pe domeniul public a statuii Sfintei Maria din Publier, în Franța sunt tot mai dese situațiile în care „străjerii secularismului” se autosesizează cu „vigilență proletară”, vânându-i pe toți cei care promovează în vreun fel religia creștină. Dar vigilența lor secularistă e suspectă: se limitează doar la creștinism.

Profesorul suspendat este, într-adevăr, vinovat. Vina sa? A greșit cartea. Le-a prezentat copiilor câteva informații din Biblie, în loc să le fi citit, duios, câteva pagini din Coran. Doar așa ar fi fost pe placul susținătorilor neomarxismului și ai adepților societății multicultural dezvoltate!

2

 

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.activenews.ro, www.lefigaro.fr


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on FRANȚA: simpla citire, la cursuri, a unor fragmente din Biblie a atras SUSPENDAREA UNUI CADRU DIDACTIC

  1. Păi nu mai e decât un pas până să-i bage pe preoți la pușcărie dacă citesc din Biblie. Nu cumva în Franța iarba e la liber?

  2. Cand mai era democratie, ipocritii de neomarxisti nu erau internati imediat la ospiciu (cum ar fi fost firesc) dupa manifestatiile pentru “drepturile omului” ca liberalizarea drogurilor, pedofiliei si necrofiliei… Acum, cand s-au vazut la putere si si-au instaurat propria dictatura, incalca, usor-usor, pana la ultimul, toate drepturile omului pe care le aclamau cu urlete feroce. Pana si dreptul la libera exprimare a redevenit iluzoriu ca in perioada sinistra sovietica. Aveti grija sa nu recitati vreo poezie (incorecta politic) ca va condamna astia la moarte ca pe poetul Radu Gyr sau la puscarie ca pe Vasile Voiculescu. Fie ca e vorba de marxistii lui Lenin si Stalin, de pe vremuri, care vorbeau de democratie dar o incalcau permanent la modul porcesc, fie ca vorbim de nepotii si stranepotii lor, neomarxistii ipocriti de azi, nu e nicio diferenta notabila intre ei. Aceeasi ideologie bolnava, mincinoasa, aceleasi experimente sociale criminale pe populatie, aceleasi urmari tragice pentru civilizatia umana… Comunismul, bolsevismul, marxismul n-au murit cu adevarat. S-au transformat doar intr-o forma si mai canceroasa si mai perfida de experiment social decat in trecut – neomarxismul corect politic al zilelor noastre.

    Ceea ce este mai surprinzator si mai halucinant: daca in trecut eram obisnuiti ca bolsevismul si sovietizarea sa vina de la est, unde n-a existat nicio urma de traditie democratica, acum ne-am trezit ca au aparut tendinte marxiste, sovietice si bolsevice ce se extind cu repeziciune din vest, arie cu traditie democratica indelungata. Societatea umana a renuntat la vigilenta si s-a bazat pe traditia democratica a vestului ca fiind un dat. Se pare ca buruiana marxista trebuie rasa permanent din radacina intrucat poate aparea cand si de unde nu te astepti, chiar si din gradina frumos organizata a vesticilor nu doar din parloaga de n- hectare nelucrate a rusilor…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii