Noutăți

Fondatorul WikiLeaks: Exodul refugiaților face parte dintr-un plan de ”depopulare strategică” a Siriei

Invadarea Europei de valuri de mii de refugiați ar putea fi rezultatul unei ”depopulări strategice” a Siriei, plan gândit de oponenții regimului de la Damasc, afirmă fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, ne informează activenews.ro 

Organizația WikiLeaks a scotocit prin celebrele sale cablograme diplomatice și a descoperit ”o speculație interesantă privind mișcarea refugiaților”, susține Assange într-un interviu pentru site-ul grec  ThePressProject.

Speculația era următoarea: ”Uneori, opozanți ai unui regim se pot angaja într-un proces de depopulare strategică, care înseamnă scăderea capacității de luptă a unui guvern”, a explicat fondatorul WikiLeaks., adăugând că, în mod special, cei care fug în aceste zile din Siria sunt cei din clasa mijlocie. Ei se bazează pe faptul că cunosc o limbă străină, au ceva bani și unele legături.

Concret, spune Assange, cei care iau calea refugiului sunt ingineri, manageri și funcționari, ”exact cei de care este nevoie pentru funcționarea unui guvern”.

Assange spune că sirienii au fost încurajați să-și părăsească țara de către germani, care le-au spus că ”sunt gata să accepte mulți refugiați și de către Turcia, care a acceptat până acum aproape 3 milioane de migranți, lucru care a condus clar la slăbirea guvernului de la Damasc.

Conform acelorași cablograme invocate de jurnalistul australian, aflat de trei ani în sediul Ambasadei Ecuadaorului la Londra, Siria nu este unicul caz de migrație folosit ca armă, din istoria recentă. In timpul războiului din Irak, Suedia spunea că SUA considerau că ”acceptarea refugiaților irakieni făcea parte din contribuția sa”.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Fondatorul WikiLeaks: Exodul refugiaților face parte dintr-un plan de ”depopulare strategică” a Siriei

  1. Assange a ramas mult in urma, rusii au compensat cu efective militare. Inca ceva,clasa de mijloc a unei tari nu este formata din 70% barbati si 30% femei si copii. Logica acestui om este depasita de realitatile de pe teren.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii