Noutăți

Fenghuang – frumusețea unui oraș medieval neatins de modernitate

Situat de-a lungul fluviului Tuo Jiang, orașul antic Fenghuang este neschimbat de sute de ani. Locul este extrem de bine conservat, „neatins de modernitate”. Orașul și-a păstrat amplasarea și aparența originală din timpul dinastiilor Ming din secolul 14 și Qing din secolul 17, până în zilele noastre. Aici sunt conservate peste 200 de clădiri, un număr de 30 de străzi, dar și zidurile străvechi ale orașului, turnurile de la poarta de intrare, stâncile, fântânile, podurile sau templele.

Orașul este înconjurat de turnuri de apărare impunătoare, porți imense și clădiri rezidențiale. Zecile de alei pavate cu lespezi de piatră traversează orașul, purtând vizitatorii pe urmele pașilor făcuți de generațiile întregi de locuitori care au ales să trăiască în această zonă plină de armonie și pace. Casele sunt din lemn, situate pe picioroange de-a lungul râului, iar pădurile seculare de la poalele muntelui ne duc către o lume „înghețată în timp”. Viața aici decurge într-un alt ritm, oamenii trăiesc după alte reguli, diferite față de noi, de cei care trăim zilnic în societăți bazate doar pe consum.

De la invazia poporului Maio, în anul 1795, și până la cea a Getun din 1937, niciunul dintre zecile de războaie purtate în regiune nu au afectat așezarea. Chiar și în timpul războiului de rezistență împotriva invaziei japoneze, orașul Fenghuang nu a avut de suferit, acesta nefiind afectat de bombardamente, lucru ce a dus la păstrarea intactă și a unei comori culturale inestimabile.

cas789 ca77 cas5454 cas20 cas99 cas9 cas8 cas7 cas6 cas5 cas4 cas3 cas2 cas1

sursa: amusingplanet.com/

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii