Noutăți

Femeile din viața lui Brâncuși – emisiune TV. Informații inedite

La umbra marilor copaci nu crește nimic”, spunea Brâncuși atunci când refuza să lucreze ca practician în atelierul lui Auguste Rodin.

Devenit el însuși un mare copac, te întrebi dacă la umbra lui a putut crește ceva, ori dacă florile apărute lângă rădăcinile sale au putut viețui în simbioză cu copacul sau au fost doar hrană pentru coronamentul spectaculos pe care l-a oferit întregii lumi.

Tocmai de aceea, călătoria în intimitatea creatorului Coloanei Infinitului este cu atât mai incitantă. Pentru că drumul este spre un teritoriu aproape interzis, un pământ despre care proprietarul lui nu a vrut să spună prea multe. Au spus însă destule cele care au fost atrase de el, ca de Pământul Făgăduinței…

După o lungă și serioasă documentare, jurnalistul Miron Manega ne oferă, în această emisiune în care l-am avut ca invitat, detalii despre cele mai importante povești de dragoste din viața artistului, întâlniri memorabile care au fost transfigurate în opere de artă nemuritoare. De asemenea, emisiunea, ca și cartea pe care a scris-o despre acest subiect, abordează și alte subiecte incitante, cum ar fi copilul pe care l-ar fi avut dar pe care nu l-a recunoscut niciodată.

Fără să își propună o demitizare a maestrului, emisiunea de astăzi și cartea amintită cartea sparg stereotipurile de gândire cu privire la el și îl umanizează. Legenda nu are însă de suferit. Vizionare cu folos!

Daniel Roxin

P.S. Cartea poate fi comandată online, AICI , la nr de telefon 0799 073 315 sau în magazinul DACIA ART din București – pe Bv. Carol I nr 40-42.


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii