Noutăți

FBI-ul a declasificat mai multe documente despre Nikola Tesla. Când a murit de fapt acesta, cât de aproape a fost de realizarea “Razei Morții” și de ce vroiau americanii să-l aresteze pe nepotul său?

Au trecut 73 de ani de când FBI-ul a confiscat aproape doua camioane de lucrări ale unuia dintre cei mai renumiți inventatori din lume, Nikola Tesla. Documentele declasificate recent de către oficialii americani aduc în atenția opiniei publice o serie de lucruri extrem de interesante și mai puțin cunoscute despre munca marelui om de știință. În primul rând Nikola nu a murit în data de 7 ianuarie 1943, așa cum se credea, ci o zi mai târziu, în 8 ianuarie.

Un alt lucru extrem de interesant este faptul că americanii s-au grăbit să confiște documente și schițe ale planurilor lui Tesla de teamă că altcineva va încerca să construiască armele futuriste ale acestuia. Mai mult, oficialii de la Washington doreau inclusiv arestarea nepotului lui Tesla, Sava Kosanoci, însă faptul că acesta intrase în politică, devenise persoană publică, și ulterior chiar Ministru al Afacerilor interne al fostei Iugoslavia le-au dat planurile peste cap, nedorind să creeze un incident internațional. Americanii se temeau că Sava a reușit să pună mâna pe mai multe documente ale lui Tesla și le va vinde inamicului din războiul rece, Uniunea Sovietică.

tesla2

Din unele documente datate de pe data de 9 ianuarie 1943 mai reiese faptul că americanii aveau cunoștințe despre faptul că Tesla efectuase numeroase experimente la „The Death Ray” – „Raza Morții”, o armă capabilă, potrivit lui Tesla, de a aduce pacea pe pământ datorită imensei sale forțe. Boyce Fitzgerald, un apropiat a lui Tesla, le-a spus americanilor, după moartea inventatorului, că acesta din urmă perfecționase foarte mult experimentele sale la această rază cu o lună înainte de a muri. Fitzgerald a mai precizat, de asemenea, că a vorbit cu Tesla despre un nou design revoluționar pentru o torpilă “futuristă”.

Anterior, se credea că „Raza Morții” a lui Tesla este doar o pură invenție. FBI-ul a susținut timp de peste un deceniu că nici unul dintre agenții săi nu a investigat vreodată lucrări ale lui Tesla.

Printre documentele care pot fi accesate în limba engleză pe site-ul celor de la FBI, https://vault.fbi.gov/nikola-tesla, mai există și o scrisoare din anii cincizeci, în care cercetătorii vorbesc despre invențiile lui Tesla și despre reproducerea unei mașinării după designul marelui om de știință, mașinărie capabilă de a realiza o comunicare cu „navele extraterestre”. Dacă aceasta a fost utilizată cu succes sau nu, nu ni se mai spune.

surse: vault.fbi.gov , ancient-code.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

Vizionează două emisiuni dedicate marelui Nikola Tesla:

Nikola Tesla si fantasticele sale inventii

Profetia lui Tesla si medicina viitorului


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on FBI-ul a declasificat mai multe documente despre Nikola Tesla. Când a murit de fapt acesta, cât de aproape a fost de realizarea “Razei Morții” și de ce vroiau americanii să-l aresteze pe nepotul său?

  1. Intai invatati sa scrieti corect si abia apoi incercati sa scrieti articole. Nu inventati cuvinte. Verbul “a vroi” nu exista in limba romana.

  2. De ce nu spuneti si faptul mai putin cunoscut de noua generatie, ca Tesla era ROMAN. http://www.istro-romanian.net/articles/art990111.html

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii