Noutăți

FBI pierde controlul asupra hacker-ilor

Ce se întimplă cu cel mai renumit serviciu de investigaţii din lume? Îşi pierde agilitatea în a controla tot ce mişcă în jurul său? Scade “măreţia” americană pe zi ce trece şi devine ca un balon rămas fără aer după petrecere?

FBI – Biroul Federal de Investigaţii a dat publicităţii un comunicat-alertă, referitor la conectarea simultană la internet, a mai multor dispozitive electronice, o metodă care pare să fie noua “armă” a hacker-ilor, o modalitate greu de depistat!

thinkstockphotos-472321912-100611988-primary.idge

foto credit: Thinkstock

Cu cât mai multe instituţii și persoane private folosesc dispozitive web conectate pentru a spori eficiența companiei, sau a mări facilitățile impuse de noul stil de viaţă, conectarea lor la Internet crește spațiul țintă pentru atacatorii cibernetici“, avertizează FBI. Similar cu alte dispozitive de calcul, cum ar fi computerele, sau smartphone-urile, dispozitivele cu conectare la internet (tablete, ceasuri, mini televizoare, dispozitive medicale etc) reprezintă, de asemenea, riscuri de securitate pentru consumatori.

Sume majore vor fi alocate cercetarilor în domeniul IOT – Internet of Things (Internetul Tuturor Lucrurilor, numit și Internetul a Orice). Aceste cercetări speră să pună capăt, sau cel puţin să găsească formulele capabile să ţină piept noilor hack-eri.

Alerta este urmată şi de o listă cu sfaturi de genul ce să faci şi ce să nu faci când te conectezi la internet, sau cu alte cuvinte … cum să-i ajuţi pe ei să poată controla, cât mai bine, folosirea internetului de către întreaga populaţie. Semn bun, sau rău?

Internetul Tuturor Lucrurilor, numit și Internetul a Orice, în engleză Internet of Things, este un concept care definește o lume în care toate obiectele (mașini, electrocasnice, sisteme de iluminat, dispozitive mobile, portabile, etc) sunt conectate între ele cu ajutorul internetului.

Internet_of_Things

traducerea şi adaptarea Mădălina Corina Diaconu

surse: cio.com, wikipedia,

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii