Noutăți

Fascinant: Lumea colorată aflată sub gheața din Antarctica (filmare în premieră)

  •  
  •  
  •  

Sfârșitul de an ne aduce în prim plan una dintre cele mai frumoase și captivante explorări realizate de om în ultimii ani. Oamenii de știință australieni au reușit să surprindă lumea subacvatică din Antarctica. Filmarea a fost realizată cu ajutorului unui mini-submarin controlat de la distanță în apropiere de stație de cercetare Casey din Antarctica de Est.

“Când ne gândim la Antarctica, ne vin automat în minte speciile emblematice, cum ar fi pinguinii, focile sau balenele. Însă această filmare ne dezvăluie un habitat mult mai complex, productiv, colorat. Există un dinamism și o biodiversitate necunoscută nouă. Întâlnim bureți, păianjeni de mare, arici, castraveți de mare și stele de mare”, susține Glenn Johnstone, biolog marin în cadrul stației de cercetare Casey.

Toată această lume fascinantă se află sub aproximativ 1,5 metri de gheață circa 10 luni pe an. În acest mediu temperaturile sunt în medie de -1,5 grade celsius pe tot parcursul anului.

sursa: sciencealert.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

1 Comment on Fascinant: Lumea colorată aflată sub gheața din Antarctica (filmare în premieră)

  1. De curând au început excavațiile la ceea ce este cunoscut sub numele „Pompeiul din Antarctica” sau „Atlantida de gheață” sau „Orașul pierdut din Antarctica”. Vestigiile unei civilizații antice (peste 1,8 miliarde de ani) sunt scoase la lumină de sub ghiață.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii