Noutăți

Farul lui Columb. Impresionanta construcție din Republica Dominicană ridicată în memoria lui Cristofor Columb

Columbus Lighthouse este un monument situat în Santo Domingo Este, Republica Dominicană, și a fost construit în memoria lui Crisofor Columb. Construcția a început în 1986, folosind planuri desenate de arhitectul scoțian JL Gleave în 1931, iar inaugurarea monumentul a avut loc în anul 1992. Acesta a fost finanțat de statele latino-americane, iar costul total al construcțiilor s-a ridicat la aproximativ 70 milioane de dolari. (oare ce spun urmașii băștinașilor, cei care au încă în memorie genocidul făcut de europeni, odată cu descoperirea Americii?!? – n.n.)

Monumentul proiectează grinzi de lumină, formând o formă încrucișată, care sunt atât de puternice încât pot fi văzute din Puerto Rico. Conținând ceea ce se presupune a fi rămășițele lui Columb, monumentul este atât un mausoleu, cât și un muzeu care prezintă obiecte, inclusiv o barcă din Cuba și bijuterii columbiene. Arhitectura sa este în formă de cruce și reprezintă creștinarea Americii.

Farul Columbus este construist din beton armat. Dimensiunile sale sunt de 210 metri lățime pe 59 metri înălțime. Construcția este ilumiantă de 157 de proiectoare. Monumentul, deși inițial a fost conceput ca un mausoleu, a fost adaptat pentru a găzdui o colecție permanentă de expoziții din fiecare țară de pe “noul continent”.

faro-a-colon-62 faro-a-colon-26 faro-a-colon-52 faro-a-colon-42 faro-a-colon-12 faro-a-colon-36

sursa: http://www.amusingplanet.com/2016/08/faro-colon-columbus-lighthouse.html

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii