Noutăți

„Fără vaccin, nu plătim alocații!” – cum constrâng autoritățile australiene părinții pentru a-i determina să își vaccineze copiii

O politică controversată dusă din autoritățile australiene prin care părinții nu mai primesc alocații pentru copiii nevaccinați pare a fi un succes, rata de vaccinare crescând în țara de la antipozi, asta în ciuda opoziției criticilor, care susțin că măsura este o încălcare a drepturilor omului. Strategia denumită sugestiv, „fără vaccin, nu plătim” a fost anunțată anul trecut, iar potrivit lui Christian Porter, Ministrul Serviciilor Sociale, campania a dus la o creștere a imunizării cu până la 93% a copiilor cu vârste cuprinse între 1-5 ani.

Politica de restricționare a alocației nu se aplică în cazul familiilor în care cei mici au motive medicale pentru a nu fi vaccinați, însă nu se mai iau în considerare motivele religioase sau de orice altă natură. Acest lucru a făcut ca în primele șase luni ale acestui an, 5.738 copii ai căror părinți au refuzat inițial vaccinarea celor mici să se răzgândească, principalul motiv fiind cel al restricționării banilor proveniți din alocație…

“Vaccinarea oferă copiilor noștri cea mai bună protecție împotriva bolilor. Țintim o rată de imunizare de până la 95 %. Prin politica fără vaccin, nu plătim, putem atinge acest lucru”, a declarat Porter.

Alocațiile oferite de stat pentru cei mici ajung la 15.000 mii de dolari anual, o sumă greu de neglijat fie și pentru familiile din clasa medie din Australia. Autoritățile de la Canberra susțin că rata vaccinării a scăzut în ultimii an la cel mai mic nivel din istorie, lucru ce a dus la reapariția unor boli pe care le credeau eradicate. 

Nota mea (Daniel Roxin): Iată cum, prin politici abuzive sistemul poate să îi determine pe oameni să își vaccineze copiii. Deja în anumite țări, prin alte legi abuzive, nu mai poți să îți înscrii copiii la școală sau grădiniță, dacă nu sunt vaccinați. Mai rămâne să bage în închisoare și să decadă din drepturile părintești părinții care refuză vaccinarea! Că așa e în dictatură! Pardon… democrație!

sursa: iflscience.com

sursa: theguardian.com

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on „Fără vaccin, nu plătim alocații!” – cum constrâng autoritățile australiene părinții pentru a-i determina să își vaccineze copiii

  1. Scuze.dar este hazliu!In lumea vegetala daca altoiesti o mladita pe un portaltoi,cu exceptia virusarii accidentale sau a vatamarii fizice accidentale,doar o mica parte vor intra pe rodire alternativa sau sa revina la portaltoi.Cea mai mare parte vor fi ceea ce doresti sa fie.Daca altoiesti un neuron pe un babuin,dupa doi ani majoritate o iau razna si revin la portaltoi.O parte insignifianta vor fi ceea ce doresti sa fie!

  2. Metoda constrângerii financiare nu va avea efect în România absolut de loc ! La cât de “mari” sunt acum alocaţiile, 84 lei(18euro!), extrem de puţini părinţi vor accepta să-şi vaccineze copiii pentru completarea bugetului familial cu această sumă absolut ridicolă !
    Singura metodă eficientă în România ar rămâne aplicarea Barneverneturilor Scandinave…

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii