Noutăți

Fântâna din cărți de țiglă

Această fântână este cunoscută sub numele de “fântâna carte”, și se află în fața clădirii Bibliotecii centrale din orașul Cincinnati. Mesajul este acela al fluxului liber de informații și idei prin cuvântul tipărit.

Proiectată de sculptorul Michael Frasca, fântâna ornamentală este realizată din țiglă și a fost oferită bibliotecii în 1990, ca donație a fundației Amelia Valerio Weinberg. Construcția fântânii a fost posibilă datorită testamentului din 1982 al doamnei Weinberg, devenind un loc popular pentru grupuri de școlare și turiști.

 

book-fountain-cincinnati-public-library-2__880
Prima bibliotecă din Cincinnati a fost autorizată în 1853 și și-a deschis prima sală de lectură publică în 1856. Această bibliotecă a fost una dintre primele biblioteci publice din America, cu servicii speciale pentru copii, pentru orbi, și un sistem de răspîndire a cărților în intreg orașul după 1898, cu servicii speciale pentru persoanele care trăiesc în zonele rurale. Biblioteca Publică din Cincinnati, a fost un pionier în circulația filmelor și a înregistrărilor audio. Azi este recunoscută drept o adevarată colecție de cărți care se răspândesc atât pirn metoda clasică, de împrumut și returnare, cât și prin metodele noi ale tehnologiei digitale.

The-Providence-Athenaeumsala de lectură Providence

sursa: cincinnati.com

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii