Noutăți

Faceți cunoștință cu Motobot. Robotul motociclist creat de Yamaha

Cei de la Yamaha au prezentat, în premieră mondială, primul robot capabil să conducă o motocicletă. Numit Motobot, aparatul a fost conceput inițial pentru a testa pistele de curse, însă creatorii japonezi doresc ca în viitor să creeze astfel de aparate și pentru uz personal. Mai exact pe post de curieri, foarte eficienți în așezările urbane unde traficul poate fi uneori infernal pentru mașini.

YAMAHA a refuzat să dezvăluie presei mai multe detalii despre robot, dar susține printr-un comunicat că acesta este în întregime autonom. Și că în prezent se lucrează la un model mai nou capabil să atingă viteze de 200 km/h.

În clipul de prezentare a noii tehnologii, robotul umanoid anunță că a fost proiectat pentru a se întrece cu cei mai buni motocicliști de pe planetă și că își îmbunătățește performanțele în fiecare zi. Dacă Motobot-ul va circula într-o zi pe străzile din întreaga lume rămâne de văzut, însă un lucru este cert, zic inginerii japonezi: viitorul pare a fi a mijloacelor de transport autonome…

 

sursa: dailymail.co.uk

traducere si adapatare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii