Noutăți

Experiment japonez: copaci plantați în cercuri pentru a vedea dacă formele geometrice au vreo influență asupra pădurilor

Cercurile apărute peste noapte în culturile agricole sunt considerate de mulți oameni ca fiind operele unor vizitatori din alte lumi care doresc să intre în contact cu noi, sau pur și simplu doresc să ne trimită anumite mesaje. Dacă aceste forme geometrice făcute în lanurile de cereale sunt realizate de mână omului sau nu, nu putem sa spunem cu certitudine; cert este că în Japonia  există creații similare, dar nu pe terenurile agricole ale sătenilor, ci în păduri, realizate cu ajutorul cedrilor în zeci de ani.

Un astfel de loc a fost creat în 1973, când oamenii de știință niponi au demarat un proiect intitula ‘forestry experimental’, cu scopul de a învăța despre influența pe care ar putea să o aibă o formă geometrică asupra unei păduri. Au plantat cercuri de cedri în apropierea orașului Nichinan din prefectura Miyazaki, cercuri interioare mai mici, care se extind incremental în raze mai mari pentru a crea 10 inele perfecte.

După cum puteți vedea în imaginile de mai jos, experimentul pare să prezinte rezultate concrete. Forma concavă sugerează că cercurile exterioare, cu cea mai mică densitate, au o creștere mai mare, dimensiunea copacului fiind constant mai mică pe măsură ce crește densitatea. Mai mult, cei din exterior au un acces mai mare la resurse cum ar fi apa și lumina Soarelui, deci le este mult mai ușor să crească din ce în ce mai puternici, în timp ce cei din interior se „luptă” între ei pentru supraviețuire.

Potrivit unui document al Ministerului Agriculturii, Pădurilor și Pescuitului din Japonia, diferența de înălțime dintre cei mai mici copaci din centru și cei mai înalți copaci de pe inelul exterior este de peste 5 metri. Arborii urmează să fie tăiați în curând, experimentul urmând să se apropie de final. Totuși, grupurile de cercuri solide vor fi păstrate și transformate într-o atracție turistică.

sursa: https://www.boredpanda.com/tree-crop-circles-half-century-miyazaki-japan/
traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii