Noutăți

Europarlamentar român: “România moare sub ochii noștri!” Scenariul care se profilează este alarmant…

Marea problemă a României este moartea! România moare sub ochii noștri!” spune europarlamentarul Laurențiu Rebega, șocând publicul. De ce crede acesta că România, așa cum o știm, este pe ducă?

Laurențiu Rebega: ”Din ce în ce mai mulți cetățeni ai României nu mai vor să trăiască în România și nu mai vor să audă de România. Această tendință este uriașă la nivelul populației de 16-30 de ani. Cifrele INS avertizează de mai mulți ani, dar la nivelul oamenilor obișnuiți situația este încă și mai gravă. România suferă o adevărată hemoragie. Am ajuns în top 20 mondial în ceea ce privește emigrația. În Europa, suntem pe locul patru în ceea ce privește cetățenii care locuiesc în străinătate, dar, dacă analizăm situația țărilor din fața noastră (Marea Britanie, Germania și Polonia), raportat la totalul populației și la motivele migrației, suntem de fapt pe locul întâi! Dacă ne referim la topul mondial, cu aceleași observații ca mai sus, suntem pe locul doi, după Siria. Dar în Siria este război!

Situația este mult mai dramatică decât o pot spune cuvintele și e total contrară cu aburelile roz-bonbon ale guvernanților de la București! Miezul problemei și cancerul României este lipsa speranței! Ni se spune că majoritatea celor plecați beneficiază de dreptul la liberă circulație și dreptul la muncă în Uniunea Europeană și că cea mai mare parte a celor plecați sunt migranți temporari aflați în Occident cu contracte de muncă pe perioade determinate. Statistic, s-ar putea să fie adevărat, dar statistica e acea disciplină cu care poți să demonstrezi orice! Realitatea este că toți acești oameni constată că este mult mai bine să muncești în Occident, nu doar pentru că ești mai bine plătit, ci și, mai ales, pentru că trăiești într-o societate care îți oferă speranță. O societate cu reguli care se respectă, o societate în care ești respectat ca om, o societate în care vezi un viitor pentru copiii tăi.

Mulți dintre cei din categoria de vârstă peste 45 de ani spun că se vor întoarce în țară. Dar toți spun că își doresc pentru copiii lor să învețe și să se stabilească în Occident. Acest lucru înseamnă pur și simplu că, peste douăzeci de ani, în România nu vor mai fi români!

Evident, speranța vine din perspectiva siguranței locului de muncă și a dezvoltării economice. Dacă nu se va reindustrializa, dacă nu se va eficientiza agricultura, dacă nu se va axa pe producție, România va muri! Trebuie să privim realitatea în față: România nu poate trăi numai din turism și servicii, iar o creștere economică bazată pe consum este falsă! și acum vă întreb: care sunt partidele politice care au forța morală de a pune marile resurse naturale ale României în slujba unei dezvoltări economice durabile? Cine are curajul să aducă înapoi în proprietatea românilor petrolul și gazele, cărbunele și aurul, pământul și pădurile? Cine are curajul să-i îndemne pe români să aibă copii și să-i crească pentru un viitor în România?” (Sursă citat: Stiripesurse.ro)

Întrebări la care cu siguranță nu vom putea găsi un răspuns la politicienii de astăzi sau la clasa politică în general. De altfel, partidele politice nu mai au credibilitate. Ele au devenit găști de interese mafiote, rețele de nepotisme construite prin trafic de influență și corupție. Partidele politice sunt atât de putrede, încât nu mai există soluții de vindecare pentru ele. Dacă mai putem face ceva este să le dăm la o parte pe toate prin crearea unui alt sistem social, de tip meritocratic! Altă soluție nu cred că există. În absența acesteia, din păcate, România va muri încet și sigur!

Daniel Roxin
http://daniel-roxin.ro/


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

4 Comments on Europarlamentar român: “România moare sub ochii noștri!” Scenariul care se profilează este alarmant…

 1. O voce romaneasca // 2 octombrie 2016 at 20:32 // Răspunde

  In strainatate se stie ca Romania este o tara saraca! Multi straini ne considera milogii Europei (chiar si functionarii nostri romani de la UE ne umileste tara in interviurile date la televiziunile straine!)

  Ar trebui sa se stie in toata lumea cum Romania a fost jefuita de cind traim in dulcea democratie!

  Recensamintul Ruinarii Romaniei:

  https://lupuldacicblogg.wordpress.com/ce-s-a-distrus-in-24-de-ani/

 2. cetățeanul tulburat // 8 octombrie 2016 at 2:03 // Răspunde

  Noi suntem colonia mafioților care conduc planeta…iar la conducerea ei sunt puși cine trebuie.

 3. Georgiana L. Gheorghe // 10 septembrie 2017 at 18:20 // Răspunde

  În străinătate nu merg toţi câinii cu covrigi în coadă. Mulţi preferă să mintă decât să spună cum o duc cu adevărat acolo. Mai bine ar mai vedea şi adevărul real şi nu cel fictiv. Am întâlnit persoane care mi-au povestit despre cât de rău o duc copiii şi prietenii lor plecaţi în afară. Problema este că sunt şi persoane care lenevesc în ţară şi preferă să se ducă în străinătate să fie slugi. Aici nu este vorba de lipsa de speranţă ci este vorba că mulţi văd numai părţile rele din ţara de baştină şi sunt cuprinşi în mrejele străinilor şi a corectitudinii politice. Am citit articole despre români care s-au realizat în ţară. Unii şi-au deschis propriile afaceri. Au reuşit deoarece au vrut şi au acţionat. Pentru a avea succes trebuie să acţionezi şi să crezi în forţele proprii. Nu să te plângi de milă şi să îţi urăşti ţara.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii