Noutăți

Europa postcreștină: Peste 3.000 de BISERICI vor fi demolate în Franța, Germania și Anglia. În locul lor se construiesc nenumărate MOSCHEI…

Declinul creștinismului practicant în Europa, contracarat în același timp de secularismul maselor și de ateismul militant al elitelor, nu mai este un simplu moft trecător, ci este o certitudine. Cifrele demonstrează că majoritatea în Europa nu mai sunt creștinii, ci sunt cei ce se declară „fără religie”, pe măsură ce ia amploare un alt fenomen pe Bătrânul Continent și anume islamizarea acestuia. Pe măsură ce numărul de credincioși a scăzut constant în ultimele decade, multe temple au fost practic abandonate, în timp ce numărul moscheilor crește simțitor. Pe de altă parte influența creștinilor în politică este tot mai scăzută, în timp ce politicile umaniste de stânga, puternic influențate de lobby-ul LGBT, domină agenda majorității  guvernelor.

Franța – Conform unui raport al Senatului francez, 2 800 de biserici vor fi demolate în Franța, multe din acestea cu o vechime de secole. Decizia a fost luată datorită costurilor de restaurare ce sunt mai ridicate decât cele de demolare.

Deputata Marine Le Pen a generat o dispută, spunând că guvernul în loc de a distruge biserici, ar trebui „să demoleze moscheile radicalilor”. Ea a luat poziție ținând cont de un factor ce nu este luat în seamă de majoritatea mediilor de comunicație. O parte din aceste terenuri sunt vândute grupurilor islamiste ce construiesc moschei pe aceste locuri.

Franța Biserici

De fapt, sute de noi moschei se construiesc în fiecare an în Europa. Acestea dispun de o capacitate pentru sute de mii de tineri musulmani, născuți în Europa sau pentru emigranții recent sosiți. În funcție de legile fiecărei țări, deseori aceste edificii primesc bani din partea guvernelor.

Biserica Angliei, cunoscută în lume ca Biserica Episcopală Anglicană, are 16 000 de biserici în Marea Britanie. Cu creștinismul aflat într-un pronunțat declin, opțiunea administrativă este de a închide 2 000 de temple. În aceste locuri se întâlnesc de obicei mai puțin de zece credincioși, majoritatea acestora fiind de o vârstă înaintată. Acest lucru face neviabile cheltuielile de întreținere a acestor temple, așa că opțiunea este transformarea acestora în „biserici de vacanță” ce se deschid doar în săptămânile de Crăciun și de Paște, când mulți credincioși nominali caută o biserică în virtutea obiceiului.

The Guardian informează că 394 temple creștine sunt disponibile pentru a fi renovate și transformate pentru alte destinații. În unele cazuri acestea au fost transformate în moschei.

În ultimele decade în Germania, peste 350 de biserici au fost închise. Acum, proiectul cunoscutului politician de stânga Joachim Reinig are ca obiectiv „integrarea cât mai rapidă” a miilor de refugiați musulmani ce sosesc în Europa în fiecare săptămână. Conform propunerii, bisericile creștine trebuiesc demolate pentru ca moschei musulmane să fie construite pe respectivele locuri.

Discursul lui Reinig, regizat de ideea multiculturalismului, se bazează pe un raport din 2013, la care el însuși a ajutat  ca să fie redactat, și care identifică o „nevoie urgentă” pentru construcția de moschei în regiune. Conform Senatului din Hamburg, ce a redactat un raport similar pe această temă, ideal ar fi „o moschee în fiecare cartier”. Motivul principal al acestei măsuri ar fi importanta „muncă comunitară” promovată de aceste moschei.

Surse:

Benidradici.ro

http://www.noticiacristiana.com/sociedad/iglesiaestado/2016/08/2800-templos-demolidos-francia.html


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

6 Comments on Europa postcreștină: Peste 3.000 de BISERICI vor fi demolate în Franța, Germania și Anglia. În locul lor se construiesc nenumărate MOSCHEI…

 1. Am mai spus si cu alte ocazii ca este ceva de noaptea mintii. Cum se vor intelege fundamentalistii islamici cu ultra libertinistii vestici ? lgbt=islam ?! Cat despre declinul crestinismului, nu este o noutate, ceea ce se intampla acum cu bisericile s-a intamplat in trecut cu alte culte la instaurarea crestinismului. Cititul Bibliei cu mintea deschisa a facut pe multi sa devina atei – de ce oare ?!

  • Mai degraba cititul Bibliei cu mintea inchisa.

  • Inca o dovada va vestul e comunist (sub forma actuala, Neomarkxism).
   Si la noi se daramau biserici in epoca comunista ca acum in vest, dovada originea comuna a sistemelor si a initiatorilor.
   Iar acum realizam ca LGBTul a fost doar un pas in lupta impotriva crestinismului care se vrea anihilat (ca si miscarearea LGBT – devenita inutila) de migratia musulmana.

 2. Se pare ca Europa este in vrie.Pentru ca acest continent e prin definitie crestin.Asa cel putin l-am considerat si a fost considerat de sute sau mii de ani.Acum ne-am emancipat,ce sa spun.Le stim pe toate,stergem masa cu dosul mainii si avem explicatii pentru orice pe lume.Pe baza de experienta cotidiana desigur.Iar daca vreun fenomen nu se incadreaza in dogma noastra atee si stiintifica,ei bine acel fenomen este ignorat sau chiar ascuns,pentru caldicelul nostru confort psi.In ultima carte a Bibliei,Apocalipsa lui Ioan,Mantuitorul vorbeste la un moment dat unei biserici dintr-o cetate numita Laodiceea.Spunand despre aceasta comunitate crestina din acele timpuri ca “fiindca esti caldicel,nici rece nici in clocot,am sa te vars din gura mea”Eoropa a ajuns ca acea comunitate din Laodiceea.De zeci de ani occidentul se denumeste crestin dar nu mai e decat cu numele.Sub aceasta fatada maleficul ce se ridica tot mai vizibil din intunericul iadului nesocotintei,erodeaza pana uite ca dumnezeu trimite acum acest duh de ratacire si dam din lac in put.popoarele din leaganul crestinatatii parasesc izvorul limpede si cristalin crestin si prefera balta plina de miasme a tot felul de erezii.Domnul e pe cale “sa-i verse din gura Sa”
  Si asta e cu atat mai grav cu cat ne mai despart putine zile pana cand va veni Mantuitorul ca sa isi “rapeasca’ la cer biserica Sa vie si o data cu acest moment astral al omenirii se va declansa seria de catastrofe ale sfarsitului.societatea e pe muchea prapastiei si nimeni nu pare sa fie constient de acest lucru.O ratacire generala a pus stapanire pe elite si masele se inspira si ele de la cei ce ne conduc pentru ca -nu-i asa?-ei stiu ce fac of course.Somn usor cetateni ai cetatii moderne a Laodiceii.Dar reactia pe care eu sper s-o aveti,este de a va grabi sa va documentati,nu sa dati sentinte.Pentru ca in cateva zile veti vedea ca acel capiat ce bate campii,cum ma socotiti pe mine acum,v-a prevenit cu temei.Va veni prapadul.Dupa cei 7 ani apocaliptici putini vor mai ramane vii.Insa conteaza cum murim,in ce stare de spirit.Asta-i marea lupta ce dureaza de veacuri intre dumnezeu si maleficul caruia i-a ajuns funia la par.Asa ca pocaiti-va si intoarceti-va la credinta crestina cea simpla si curata.Sper sa ma mai puteti contacta dupa 23 septembrie.Doamne-ajuta !

 3. ce trist, bisericile acelea ofera modalitati de supravietuire mult mai bune decat atentatele islamice…

 4. Semnele vremurilor. Venirea Domnului Iisus Hristos este tot mai aproape.
  https://www.youtube.com/watch?v=sSbYMzHLH9s

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii