Noutăți

Enigmă a NASA – Un satelit pierdut în spațiu de mai bine de 50 de ani a reînceput să transmită în mod misterios semnale radio

Un satelit construit de cei de la MIT, „pierdut în spațiu” încă din 1967, a început să transmită din nou, pentru prima oară în cincizeci de ani. Potrivit rapoartelor, satelitul a început să retransmită din 2013, însă experților le-a luat aproape trei ani pentru a confirma faptul că satelitul misterios este într-adevăr cel construit în 1965. Comunitatea astronomică este extrem de nedumerită, nimeni neînțelegând cum este posibil ca niște „fiare vechi” să revină la viață și să transmită semnale radio din nou, după atâta timp.

Satelitul se alimentează pe baza unor panouri solare aflate la bord și emite pe frecvența de 237MHz. Mai mult, se pare că semnalul fluctuează deoarece satelitul se rotește aproape la fiecare patru secunde.

LES1 a fost lansat la 11 februarie 1965, de la Cape Canaveral. Oamenii de știință de la acea vreme au crezut că o defecțiune a programului principal de la bord a determinat ca satelitul să înceteze să transmită în 1967.

Rapoartele celor de la NASA indică faptul că satelitul nu este primul care reapare la viață, deși fusese declarat pierdut pentru totdeauna. Un caz celebru este cel al Observatorului Spațial Solar și Heliospheric al celor de la NASA. Acesta a pierdut contactul cu planeta noastră în 1988, pentru a reapărea misterios din nou după doi ani de zile.

sursa: thesun.co.uk

sursa: ancient-code.com

traducere și adaptare: Radu UngureanuIntră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii