Noutăți

Emiratele Arabe Unite vor construi, curând, un… oraș „marțian”. În ce scop?

Recent, Emiratele Arabe Unite au anunțat planul de a construi, pe o suprafață de peste 17 hectare, un complex de clădiri în care vor fi reproduse condițiile pe care le vor experimenta primii coloniști care vor ajunge pe Marte, ce vor fi nevoiți să trăiască într-un spațiu protejat, din cauza climatului dur și a radiațiilor de la suprafața planetei vecine. Acesta este primul pas dintr-un proiect mai amplu, prin realizarea căruia cei din Emirate vor să construiască un întreg oraș pe Planeta Roșie.

Scopul „orașului marțian” este unul științific. În primul rând, oamenii de știință recrutați pentru realizarea proiectului vor identifica și experimenta noi modalități de producere și procurare a mijloacelor necesare vieții, pe Planeta Roșie, cum ar fi apa, hrana și energia. Vice-președintele Emiratelor Arabe Unite a publicat, deja, pe rețeaua Twitter, câteva imagini ale acestui proiect ambițios. Acolo pot fi observate clădirile în formă de dom, pe care specialiștii implicați în proiect le vor construi, în următoarea perioadă, în deșert.

Interior

Cladiri - proiect Marte

În paralel cu cercetările desfășurate pe acest plan, Emirates Mars Mission lucrează la lansarea navei spațiale Hope, eveniment planificat pentru anul 2020. Hope va ajunge pe Marte în 2021 și va fi prima navă spațială trimisă acolo de către o țară arabă.

Reamintim că, la începutul acestui an, Emiratele Arabe Unite și-au dezvăluit „planul Marte 2117”, precum și obiectivul asumat de a construi primul oraș al Planetei Roșii. Se intenționează efectuarea unor cercetări complexe, pentru construirea orașului marțian, cu implicarea unui consorțiu științific internațional.

Potrivit The National, „Mars Scientific City” va reprezenta, în calitate de complex de cercetare, o primă etapă în realizarea misiunii Marte 2117 și o modalitate concretă de a susține eforturile asidue pe care oamenii de știință le fac în scopul conceperii unei strategii de supraviețuire a viitorilor coloniști în mediul dur existent pe planeta Marte.

Mars-Scientific-City

Cladire - Marte2

Sursa: inhabitat.com

Autor: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Emiratele Arabe Unite vor construi, curând, un… oraș „marțian”. În ce scop?

  1. Isi permit cam multe seicii astia.E drept ca pacea si egalitatea pe pamant este un idealism,totul este manat de ego-ul si visele oamenilor cu bani.Si daca acesti oameni cu bani,pe langa ego ai si multa prostie….Ei daca se invart in medii de lux intalnind numai oameni bogati,cred ca asa este peste tot.Vor sa colonizeze Marte si in tarile sarace nu vor sa se implice,sa dea jos dictaturile,sa puna oameni destepti ,sa dezvolte Africa care are un mare potential ,sa impadureasca planeta,energie free…si mii de proiecte…dar seicul nu stie cat costa o paine si ce inseamna sa iei dimineata metroul pe un salariu de nimic.Au mostenit o punga de petrol si cumpara cluburi de fotbal.

  2. Marele oras Babilon care a fost secole un fel de New York al zilelor sale,capitala mesopotamiei si mai tarziu in imperiul medopersan, un oras asa de infloritor cu gradini suspendate si ziduri pe care alergau in paralel trei care de lupta,asa erau de groase zidurile.Azi Babilonul nu mai exista nici ca ruine ingropate in dunele de desert undeva la 40 km de Bagdad.
    Asa o sa fie si cu Dubai si toate megaconstruciile rasarite din petrol ,facute pe dune de nisip .Aseara pe la 10 erau 41 grade in Dubai.Cand se va trece la alte energii decat cele din combustibili fosili,Orientul mijlociu va avea soarta Babilonului.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii