Noutăți

Elon Musk vrea să cucerească INTERNETUL – va trimite în spațiu 12.000 de sateliți care vor furniza internet pentru orice punct de pe Terra

Elon_Musk_2015Nu știm sigur dacă gestul lui Elon Musk este un măr otrăvit; cert este faptul că șeful Tesla și SpaceX are în plan să creeze, până în 2024, o rețea globală de 11.925 de sateliți care să furnizeze acces la internet oriunde pe glob. Primi doi sateliți de testare au fost deja trimiși pe orbita terestră în acest weekend.

Potrivit presei internaționale, ceea ce are în vedere Elon Musk este accesul la internetul de mare viteză, de cel puțin un gigabit, indiferent unde ne aflăm în lume, la prețuri foarte mici. Sateliții vor comunica între ei prin intermediul legăturilor optice inter-satelit, creând în realitate o rețea de ochiuri, ceea ce va permite gestionarea fără întreruperi a rețelei globale, mai ales pentru cei care se vor afla la volanul autoturismelor conectate la internet, la conducerea vapoarelor din largul mărilor sau a simplilor utilizatori din zonelor sărace din Africa unde, în prezent, internetul este încă o utopie.

În plus, se crede că în jurul anului 2030, vor circula pe străzi inclusiv mașinile autonome, dispozitive hi-tech care nu ar putea funcționa fără a putea fi accesate prin internet. În prezent, internetul de mare viteză ne este furnizat prin rețele de fribă optică și cabluri submarine care fac legătura dintre Europa și America. Compania lui Musk a început în 2015 testele cu sateliți, însă proiectul a fost pus pe planul doi, pentru o vreme, pentru ca cei de la SpaceX să se concentreze pe realizarea rachetelor Falcon 9 și Falcon Heavy.

starlink-sat-elipse

sursa: http://bigthink.com/robby-berman/elon-musk-quietly-plans-to-put-11925-satellites-into-orbit

Traducerea și adaptarea: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

3 Comments on Elon Musk vrea să cucerească INTERNETUL – va trimite în spațiu 12.000 de sateliți care vor furniza internet pentru orice punct de pe Terra

  1. cetățeanul tulburat // 20 februarie 2018 at 7:53 // Răspunde

    Musk joacă la două capete…El este un miliardar inventat de Deep State, folosit să distragă atenția maselor de la lucruri importante. Nu poți deveni miliardar intr-un timp scurt…Trump de exemplu a moștenit averea tatălui care a început sa facă business în anii ’20 iar el la un moment a preluat controlul și azi la aproape o sută de ani abia are în conturi 7 miliarde de dolari, Muska de unde să fie miliardar? Cine crede că el e de capul lui și face ce vrea el…Se înșeală… Mașinile Tesla au o fărâmitură din tehnologiile inventate de Nikola Tesla toate lucrările lui au fost luate cu japca de FBI la momentul trecerii în neființă și puse în practică la Area 51 de tot soiul de agenții secrete! SpaceX face concurență cu NASA care acum este sub comanda lui Trump…sunt jocuri de culise pe care lumea nu are cum să le știe pentru că știrile pe planetă sunt doar propagandă și manipulare.

  2. cetățeanul tulburat // 20 februarie 2018 at 8:39 // Răspunde

    Știrea asta cu sateliții pare o fumigenă posibil să fie altul motivul…planeta este deja înconjurată de peste 10 mii de sateliți (gardieni) conectați intre ei, care anunță la sol în orice moment când un obiect străin intră și iese din stratosferă, e pozat și filmat dintr-o multitudine de unghiuri, iar noi… suntem ocupați cu traiul ăsta mincinos, alergăm după bani să plătim facturi la energie.

  3. cre’ca ideea este sa ne gaseasca si in gaura de sarpe. deci supraveghere si control

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii