Noutăți

Elon Musk dezvăluie tehnologia prin care ai putea controla cu mintea un PC

Elon Musk dezvăluie pentru prima dată tehnologia care ar face posibilă comunicarea dintre om și mașinărie și așa ai putea deveni un fel de cyborg.

Neuralink este o companie înființată de Elon Musk. Obiectivul este dezvoltarea de interfațe pentru comunicarea dintre om și mașinărie. Iar acum compania a dezvăluit o parte din tehnologia la care lucrează.

Obiectivul este crearea unor cipuri ce ar putea fi implantate oamenilor paralizați și astfel să le permită să controleze telefoanele și computerele.

Primul mare avans important al tehnologiei este crearea unor „fire” flexibile, care sunt mai puțin susceptibile de a deteriora creierul decât materialele utilizate în prezent în interfețele creier-mașină.

Aceste fire au și posibilitatea de a transfera un volum mare de date, potrivit unui studiu realizat de Elon Musk și Neuralink. Sistemul ar putea conține peste 3.000 de electrozi distribuiți de-a lungul a 96 de fire. Aceste fire ar fi mai subțiri decât părul uman.

Musk a făcut o prezentare și a spus că principalul motiv „pentru care fac această prezentare există este pentru recrutare” și le-a cerut oamenilor să aplice la posturile disponibile în cadrul companiei.

În viitor, oamenii de știință de la Neuralink speră că vor putea folosi o rază laser pentru a implanta cipuri în creier în detrimentul găuririi craniului.

Experimentele timpurii se vor face la Universitatea Stanford. „Sperăm să avem un pacient uman până la finalul anului viitor”, a spus Musk.

Elon Musk a spus că dorește să obțină o simbioză a omenirii cu inteligența artificială. Vrea să creeze o tehnologie care să permită „o fuziune cu AI-ul. „Un om este un creier într-o cuvă, iar acea cuvă este craniul nostru, iar scopul nostru este să citim semnalele pe care le dă acel creier”, a mai spus el.

Pentru Elon Musk, problema centrală în interacțiunea cu AI-ul este legată de „lățimea de bandă”.

Poți să acumulezi informații mai repede decât poți expedia prin intermediul vocii sau al degetelor. Prin urmare, scopul său este ca acest sistem să le permită oamenilor să comunice mai repede cu mașinile direct cu creierul.

Citește mai mult: Playtech


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii