Noutăți

Elicopterul marțian. NASA dorește să exploreze planeta Marte cu o dronă extrem de sofisticată

NASA a anunțat că intenționează să lanseze un elicopter de patru kilograme, autonom, pentru explorarea planetei Marte, în anul 2020. Drona experimentală ar fi primul vehicul aerian care va zbura în atmosfera lui Marte, în afară de sondele care au lăsat pe solul marțian binecunoscutele rover-uri ce explorează și astăzi Planeta Roșie. Elicopterul va fi atașat de partea inferioară a vehiculului rover Mars 2020 și va dispune de tot ceea ce este necesar pentru a opera în mediul marțian, inclusiv de panouri solare pentru încărcarea bateriilor, mai notează cei de la sciencealert.com.

Comenzile de pe Pământ vor ajunge la micuțul aparat de zbor în câteva minute, de aceea elicopterul va trebui să fie cel puțin parțial autonom. Lamele rotorului se vor roti cu până la 10 ori mai repede decat cele ale unui elicopter clasic de pe Pământ, asta pentru a face fata atmosferei mai rarefiate de pe Marte. Când elicopterul va ajunge pe Marte în februarie 2021, va efectua misiuni de căutare și cercetare, fiind capabil să scaneze planeta în căutarea prezenței unor semne de viață microbiene.

NASA_mars_heli_1024

Mars 2020 este o misiune NASA de explorare a planetei Marte, cu lansarea planificată în 2020. Se intenționează să se investigheze un mediu vechi astrobiologic relevant pe Marte, procesele geologice de suprafață și istoria sa, habitatele din trecut, posibilitatea vieții trecute pe Marte și potențialul de conservare a biosemnăturilor în conținutul materialelor geologice accesibile.

sursa:https://www.sciencealert.com/nasa-mars-helicopter-first-flying-vehicle

traducere și adaptare: Radu Ungureanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii