Noutăți

Elevii români au obținut o treime dintre premii, la o competiție desfășurată în Irlanda. La concurs au participat 1000 de tineri!

După cum ne aduce la cunoștință ActiveNews, în Irlanda, la Dublin, a avut loc un concurs internațional de programare, intitulat CoderDojo Coolest Projects Showcase. La ediția din 2017 a acestui concurs au luat parte 1000 de participanți, lucru care nu i-a împiedicat pe elevii din România să câștige nu mai puțin de… o treime dintre premiile puse la bătaie în competiție.

La concurs au luat parte elevi originari din București, Cluj-Napoca, Timișoara, Oradea, Târgu-Mureș, Salonta, Dumbrăvița și Giroc. La această competiție organizată în Irlanda, elevii cu vârste cuprinse între 10 și 18 ani și-au expus realizările ce au constat în creații software, hardware, precum și în jocurile video pe care le-au creat. La recent desfășurata ediție a concursului, echipa României a obținut rezultatele cele mai bune de până acum, după cum ne informează sursa amintită.

Premiul întâi, la categoria „13 ani plus”, a fost dobândit de către elevii Victor Fortiș și Elisa Erzse, pentru crearea jocului „Terrabots”, în vreme ce elevul Radu Caravateanu a obținut același loc la categoria de vârstă „sub 12 ani”, în calitate de creator al unui joc de explorare a unei lumi „post-apocaliptice”. Jocul creat de elevul român se numește „The lost world”. La rândul lor, elevii Victor Baican, Cezar Fagadar și Patrick Lenis au fost câștigătorii categoriei „14 ani plus”.

2

Și aceasta nu este tot! Alți elevi români (Dariana Dorin, Mircea Șerbănescu și David Băbescu) au reușit să câștige premiul întâi la categoria hardware 12-13 ani, pentru originala lor invenție – un aparat care le facilitează deplasarea acelor persoane care au deficiențe vizuale, precum și un premiu la categoria hardware „14 ani plus”, pentru realizarea unui robot ale cărui mișcări sunt controlate prin intermediul unei căști pe care utilizatorul o poartă pe cap; această ultimă creație le aparține elevilor Sergiu Micorici și Laura Chirilă.

Printre premianți s-au remarcat și Andreea Pintea, Roxana Drăghia și Andrei Mătrăgună, care au pus la punct, potrivit ActiveNews, un „sistem de navigare pe bicicletă” în care sunt utilizate „vestele reflectorizante”, precum și tehnologia bluetooth.

La această ediție a concursului CoderDojo Coolest Projects au luat parte o mie elevi proveniți din șaptesprezece state ale lumii. Este extraordinar, în aceste condiții, că 1/3 dintre premianți provin din România!

1

Sursa: ActiveNews

Text: Tomi Tohaneanu


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii