Noutăți

Editarea genetică și medicamentele inteligente, disponibile în câțiva ani

  •  
  •  
  •  

Un raport recent al unei agenții globale de publicitate, citat de Daily Mail, arată cât de aproape sunt inovații tehnologice de vârf, cu impact direct asupra vieții și sănătății umane și care reflectă tendințele transhumanismului în societatea contemporană.

Pe măsură ce brandurile evaluează urmările majore și masive ale pandemiei pe care o traversăm, se conturează un tip de hartă a intrării tehnologiei în viața omului în perioada imediat următoare, cu unele dintre descoperiri fiind mult mai aproape decât s-a estimat înainte de criza sanitară.

Unul dintre reperele majore este reconsiderarea condiției umane, în special din perspectivă fizică și biologică.

Pe lângă apelul la produse naturale și organice, consumatorii din toată lumea sunt nerăbdători să încerce limitele realității virtuale, să testeze beneficiile editării genetice și să aibă acces la medicamente inteligente, care să le prelungească viața”, detaliază raportul.

La 20 de ani de la apariția fenomenului Matrix, care părea de domeniul SF, omenirea a devenit mult mai automatizată și mai predispusă să accepte avansul îmbunătățirilor sintetice, care le pot schimba viața.

Firmele vor trebui să se adapteze rapid la creșterea activismului consumatorilor începând din acest moment și în următorii câțiva ani”, explică Tim Cooper, reprezentant al companiei dentsu, care a comandat studiul.

Raportul exemplifică prin evoluția lui Tyler, un personaj fictiv care rămâne paralizat în urma unui accident rutier și felul în care este perfect posibil să se poată vindeca de sindrom post-traumatic cu ajutorul realității virtuale.

De asemenea, potrivit raportului, medicamentele inteligente vor deveni o parte majoră a soluțiilor de tratament, inclusiv cele destinate îmbunătățirii capacității de atenție și memorare.

Această estimare pornește de la rezultatele unei cercetări care a evidențiat faptul că un sfert dintre studenții din SUA au folosit stimulente pentru creier pentru a face față examenelor, dar numai zece procente au avut și rețete pentru aceste medicamente.

De asemenea, editarea genetică va fi una dintre cele mai importante dezvoltări ale anilor care vin, prin  posibilitatea de a se aduce corecții ADN, de a elimina anumite afecțiuni genetice sau măcar de a se preveni ca aceste afecțiuni să pună viața în pericol, arată raportul.

„Deceniul care vine va înregistra schimbări majore pe direcția implicațiilor editării genetice asupra indivizilor și societăților”, se mai arată în documentul citat de Daily Mail, care adaugă, totuși, că în orizontul anului 2030 aceste beneficii nu vor fi accesibile maselor largi de cetățeni.


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii