Noutăți

Echipa Universității Valahia din Târgoviște, câștigătoare a concursului internațional de microrobotică de la Stockholm

Echipa Universității Valahia din Târgoviște (UVT România) a câştigat două probe din cele trei din cadrul concursului de microrobotică – Mobile Microrobotics Challenge (MMC 2016). Competiţia a fost dedicată roboticii de precizie la scară micrometrică şi a reunit universităţi şi centre de cercetare din întreaga lume.

Participarea echipei de la Universitatea „Valahia” din Târgovişte a constat în realizarea unui dispozitiv microrobotic de 220 micrometri, ceea ce reprezintă mai puţin de un sfert de milimetru.

robotica-UVT
Concursul a avut loc în perioada 16-19 mai 2016, la Waterfront Congress Centre în Stockholm, Suedia, și a fost organizat în cadrul ICRA 2016 (International Conference Robotics and Automation — icra2016.org), cel mai mare eveniment anual din domeniul roboticii, care a reunit 2.400 de participanți din toată lumea. Manifestarea s-a desfășurat sub egida institutului IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) și a Societății de micro și nanorobotică (RAS-MNRA).

Echipa UVT România a fost formată din: conf. dr. ing. Ioan Alexandru Ivan, conf. dr. ing. Florin Dragomir, CS. dr. Ioana Daniela Dulamă, ACS. drd. ing. Ion Valentin Gurgu, ACS. drd. ing. Ioan Alin Bucurică, masterand ing. Nicolae Gabriel Rădulescu.

Echipa mai are în palmares o reuşită notabilă la acest concurs, desfăşurat anul trecut la Seattle, Statele Unite ale Americii. Prin participarea la acest concurs în anul 2015, echipa noastră a obţinut, de asemenea, premiul I, fiind o premieră pentru o universitate din România (atât participarea cât şi premiul obţinut).

surse: valahia.ro, agerpres


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*