Noutăți

Ebola poate fi vindecată, spun oamenii de ştiinţă

  •  
  •  
  •  

Ebola nu mai poate fi numită boală incurabilă, susţin oamenii de ştiinţă, după ce două dintre cele patru medicamente folosite experimental într-un focar major din Republica Democratică Congo (RDC) s-au dovedit a reduce semnificativ rata de deces, scrie The Guardian.

Medicamentul ZMapp, utilizat în timpul epidemiei masive de Ebola din Sierra Leone, Liberia şi Guineea, dar şi medicamentul Remdesivir au fost abandonate, după ce doi anticorpi monoclonali, care blochează virusul, au avut un efect substanţial mai mare, au anunţat Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi Institutul Naţional pentru Alergii şi Boli Infecţioase din SUA, instituţii care au fost co-sponsori ai experimentului.

Experimentul din RDC, care a început în noiembrie, a fost oprit acum. Toate unităţile de tratament Ebola vor folosi acum cele două medicamente cu anticorpi monoclonali.

„De acum înainte nu vom mai spune că Ebola este incurabilă”, a declarat profesorul Jean-Jacques Muyembe, directorul general al Institutului National de Cercetare Biomedicală din RDC, care a supravegheat procesul. „Aceste progrese vor ajuta la salvarea a mii de vieţi”, a adăugat el.

Unul dintre cele mai mari obstacole în lupta împotriva focarului de Ebola din RDC, cel de-al doilea ca mărime, ce numără acum 2.800 de cazuri, a fost reticenţa celor care se îmbolnăvesc să solicite tratament.

Nici faptul că şansele de supravieţuire au fost mici nu au ajutat. Până la 70% din cei infectaţi în RDC au murit. Au existat numeroşi oameni care şi-au văzut membrii familiei intrând într-un centru de tratament pentru Ebola şi ieşind de acolo morţi.

„Acum că 90% din pacienţii care vor merge în centrul de tratament vor ieşi complet vindecaţi, oamenii vor începe să creadă, ceea ce va crea încredere în populaţie şi comunitate”, spun specialiştii.

Citeste mai mult: Adevărul


Cunoaşte Lumea --> Prima pagină


  •  
  •  
  •  

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii