Noutăți

Pe picior de război – SUA amenință Coreea de Nord: “Vom acționa ca în Siria sau Afganistan”. Între timp, americanii vor să instaleze în Coreea de Sud sistemul antiracheta THAAD

<<Vicepresedintele american, Mike Pence, care efectueaza o vizita în Coreea de Sud, a avertizat luni regimul nord-coreean ‘sa nu puna la încercare determinarea’ presedintelui Donald Trump si a amintit ca noul lider de la Casa Alba a ordonat deja atacuri executate recent în Siria si Afganistan, relateaza agentia EFE.

‘Vom neutraliza orice fel de atac si vom face fata oricarei provocari nucleare sau cu rachete printr-un raspuns coplesitor’, a declarat Pence dupa întrevederea avuta cu presedintele interimar sud-coreean Hwang Kyo-Ahn.>> (Realitatea.ro)

În contextul încercării ratate nord-coreene de a lansa o nouă rachetă balistică și în urma declarațiilor iresponsabile ale conducerii comuniste din Coreea de Nord, președintele SUA, Mike Pence, a lansat încă un avertisment ferm: „Era răbdării strategice s-a terminat”(aluzie la doctrina administratiei Barack Obama, care avea în vedere o strategie ce combina refuzul dialogului cu Phenianul si înasprirea sanctiunilor). SUA nu vor mai tolera multă vreme atitudinea sfidătoare a celor aflați la conducerea Coreei de Nord.

17A_North Korea GRAPHIC v1

Există voci care pretind, chiar, că lansarea demonstrativă a rachetei balistice a dat greș datorită intervenției americane, care, printr-un atac cibernetic, a sabotat operațiunea pusă la cale de către comuniști în scop de intimidare.

h

Mike Pence a vizitat luni dimineață o bază militară sud-coreeană situată în apropierea zonei demilitarizate dintre Coreea de Nord și Coreea de Sud, unde a purtat discuții cu liderii militari sud-coreeni. După testul balistic eșuat al Coreei de Nord, consilierul pe probleme de securitate națională al președintelui SUA a afirmat că sunt examinate toate opțiunile pentru a se evita scenariul cel mai rău.

g

Președintele Trump speră că nord-coreenii se vor lăsa convinși de către chinezi să nu mai acționeze astfel încât să determine escaladarea crizei, încetând testele balistice și programul nuclear. Este o criză care ar putea duce la reînceperea ostilităților între cele două state coreene și… debutul Celui de-al Treilea Război Mondial.

<<Un subiect important pe agenda discutiilor purtate de Mike Pence în Coreea de Sud este instalarea în aceasta tara a sistemului antiracheta american THAAD  – U.S. Terminal High Altitude Area Defense. >>( Realitatea.ro)

d

În orice caz, flota americană, având în frunte portavionul USS Carl Vinson, se va afla în zonă. Pe de altă parte, Rusia a atenționat astăzi Washington-ul să nu lanseze un atac unilateral contra Coreei de Nord. Lavrov, ministul de externe rus, a declarat că speră că SUA nu vor mai întreprinde acțiuni unilaterale de atac, precum cea care a avut loc, recent, în Siria.

Calea firescului ar fi una singură: unirea celor două state coreene, cu abandonul oricărei ideologii contrare acestei idei. Situația din Peninsula Coreeană rămâne, deocamdată, extrem de tensionată!

e

c

b

Autor: Tomi Tohaneanu

Sursa informații și imagini: www.dailymail.co.uk


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii