Noutăți

Dragonii Mărilor, incredibilele viețuitoare marine din Oceanul Indian (video)

Seadragons este un pește din familia Syngnathidae care poate fi observat de-a lungul coastelor de sud-vest ale Australiei. Cunoscut și sub numele de “Popularly leafies”, peștele este în prezent una dintre cele mai bine protejate viețuitoare marine din lume, specia fiind de ani buni pe lista celor aflate pe cale de dispariție. Peștii nu sunt mari ca dimensiuni, au doar 20-24 de centimetri și se hrănesc cu plancton și crustacee. Aspectul neobișnuit îi face aproape nedetectabili de către ceilalți prădători, creând deseori iluzia unor alge marine plutitoare.

Ca și în cazul Căluților de Mare, și masculii de Seadragons se îngrijesc de ouă. Femela produce până la 250 de ouă luminoase de culoare roz, apoi le depozitează pe coada unui exemplar de sex masculin. După 9 săptămâni, ouăle încep să eclozeze, în funcție de condițiile din apă. O dată născut, tânărul Seadragon este complet independent. Doar aproximativ 5% din pui supraviețuiesc.

dragon2

Datorită protejării prin lege, obținerea în captivitate a unui Seadragons este adesea un proces costisitor și dificil, deoarece aceștia trebuie să fie luați doar dintr-un lot aflat deja în captivitate. La negru, un exemplar de Seadragons costă între 10,000 – 15,000 de dolari.

sursa: thescene.com/

traducere și adaptare: Radu Ungureanu

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Dragonii Mărilor, incredibilele viețuitoare marine din Oceanul Indian (video)

  1. Multumesc! Foarte interesant si frumos…n-am mai vazut asa ceva!
    Pare jumatate animal si jumatate planta :))

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii