Noutăți

Dovezi de netăgăduit că omul a pășit pe Lună

În urmă cu jumătate de secol, primii astronauți care au ajuns pe Lună se pregăteau pentru misiunea lor istorică. Era aprilie 1969. Astăzi, teoriile conspirației câștigă teren și unii se îndoiesc că misiunea a ajuns cu adevărat pe satelitul natual al Terrei. Sunt însă câteva elemente care dovedesc că astronauții americani au pășit într-adevăr pe Lună. În cadrul programului Apollo, 12 astronauți americani au pășit pe Lună, între 1969 și 1972.

În aprilie 1969, astronauții americani Neil Armstrong, Buzz Aldrin și Michael Collins se antrenau. Îmbrăcați în combinezoane albe, ei repetau mișcările pe care urmau să le facă în iulie, același an, când urmau să plece către Lună. În interiorul Manned Spacecraft Center, o bază specializată din Houston, în sudul SUA, exersau recoltarea de eșantioane de sol lunar și instalau o antenă de telecomunicații.

Trei luni mai târziu, la 20 iulie 1969, Neil Armstrong, comandantul misiunii Apollo 11, va fi primul om care pune piciorul pe Lună.

După jumătate de secol de la acest eveniment, teoriile conspiraționiste câștigă teren și unii sunt convinși că nu, această misiune n-a atins niciodată Luna. Publicația americană Popular Science prezintă însă mai multe dovezi care arată contrariul.

În total, astronauții NASA au adus pe Pământ 381 de kg de eșantioane de rocă lunară, care au fost, desigur, examinate amănunțit și studiate. S-a dovedit că aceste roci sunt aproape lipsite de diferite elemente chimice precum apa, dioxidul de carbon sau materiale care în general au fost hidratate. Acest gen de roci pur și simplu nu se pot găsi pe planeta noastră.

Citește mai mult: Digi 24


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

1 Comment on Dovezi de netăgăduit că omul a pășit pe Lună

  1. U.M. digi 24 aduce dovezi de netagaduit. Bla. Bla.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii