Noutăți

Donald Trump, într-o recentă cuvântare împotriva așa-zisei POLITICAL CORRECTNESS: “Vom începe să spunem din nou Crăciun Fericit”!

Într-o adunare publică desfășurată zilele trecute în Michigan, Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, a prefațat ceea ce s-ar putea numi o revenire la normalitatea urărilor tradiționale de sărbători, cu un specific creștin. Președintele american a spus, răspicat: „vom începe să spunem din nou „Crăciun Fericit”. A adăugat că, în ultimii ani, multe magazine erau decorate într-un stil secularist (care românilor le-ar aminti de vremurile când Moș Crăciun devenise Moș Gerilă), cu zăpadă artificială, clopoței și alte ornamente specifice sărbătorilor de iarnă, dar fără simboluri care să amintească de semnificația veritabilă a Crăciunului.

Și nu demult, se ajunsese până într-acolo încât aspectele care țineau de creștinism, firești în cultura americană, erau prezentate cu reticență în spațiul public sau chiar omise, de teama reacțiilor pline de încrâncenare ale mișcărilor secularist-progresiste. Astfel, o minoritate agresivă și zgomotoasă (pregătită mereu să arunce cu noroi) tindea să îi impună majorității cenzura și autocenzura. Atinși de boala grea a neo-marxismului, unii chiar credeau că vor putea confisca ori estompa bucuria Crăciunului tradițional, atmosfera sa de sărbătoare creștină.

După cum se știe, Donald Trump a refuzat încă din campanie să îmbrățișeze așa-zisa „political correctness”, fapt care l-a deosebit puternic atât față de contracandidata sa, cât și față de Obama. De exemplu, spun cei de la LifeSiteNews, Obama și-a prezentat mesajul de Ziua Recunoștinței în deja tradiționala sa manieră de a evita referirile la Dumnezeu. În schimb, președintele Trump a încheiat mesajul său de Ziua Recunoștinței cu un călduros „Dumnezeu să vă binecuvânteze și Dumnezeu să binecuvânteze America!

2

Autor: Tomi Tohaneanu

Surse: www.lifesitenews.com, insider.foxnews.com

Imagini: www.politico.com, focusmagazine.org


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

2 Comments on Donald Trump, într-o recentă cuvântare împotriva așa-zisei POLITICAL CORRECTNESS: “Vom începe să spunem din nou Crăciun Fericit”!

  1. Doamne ajuta!

  2. Eah! Soft!
    Daca eram Donald Trump le ceream americanilor ca odata pe trimestru sau, hai, la sase luni, intr-o zi stabilita in prealabil, la ora 12 si 13 minute fix 🙂 toti americanii sau, ma rog, doar cei ce vor… nici mai mult nici mai putin, sa zica “Tatal nostru”… cu voce tare daca sunt la ei acasa si in gand daca nu sunt acasa si abia atunci sa vezi inmarmureala de pe lume… literalmente.

    E! Eu unul abia atunci o sa cred cu adevarat in Trump.

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii