Noutăți

Autorităţile din Parcul Naţional Kaziranga luptă cu armele contra braconierilor

Autorităţile Parcului Naţional Kaziranga din India au anunţat recent că un exemplar de rinocer indian, specie extrem de periclitată, a fost împuşcat de braconieri. În răspuns, o echipă înarmată de paznici a pornit o expediţie de căutare a acestora. Grupul număra patru braconieri care a reuşit să fugă din rezervaţie prin  pădurea Burapahar, după care au străbătut apele fluviului Brahmaputra.

„Am primit informaţii cu privire la o bandă de braconieri care vroia să intre în rezervaţie pentru a ucide un rinocer, oamenii noştri au reuşit să prindă banda într-o ambuscadă. A urmat un schimb de focuri în care paznicii au reuşit să ucidă doi braconieri, în timp ce ceilalţi doi au reuşit să scape cu fuga. La locul faptei am găsit o puşcă de calibrul 303”, declară S.K. Seal Sarma, oficial al Departamentului Forestier Indian. După doar în decursul acestui an, un număr de 9 rinoceri au fost ucişi de braconierii care vroaiu să le vândă coarnele, Atuwa Munda, Ministrul Pădurilor din India a cerut de urgenţă revizuirea metodelor de securitate în rezervaţii şi adoptarea unor măsuri dure, incluzând aici împuşcarea tuturor braconierilor.

Conform unor recensăminte de ultimă oră, în Parcul Naţional Kaziranga mai surpavieţuieşte un nucleu de doar 2.401 rinoceri. În India tot mai mulţi oameni încep să protesteze contra braconajului, activitate ilegală care face ravagii în această ţară asiatică. Spre exemplu, activiştii din Asociaţia Regională a Studenţilor din statul indian Assam a blocat recent în cadrul unui protest contra braconajului, drumul naţional NH 37, care trece prin apropierea rezervaţiei Kaziranga.

Sursa: The Times of India

 

 


Intră pe pagina principală a site-ului pentru a vedea cele mai noi articole! Clik aici: Acasa

Adauga un comentariu

Adresa de email introdusa nu va fi publicata.
Comentariile care conțin cuvinte obscene și limbaj violent sau care instigă la ură și discriminare nu vor fi publicate!


*


Termeni si conditii